Olofsfors Garn & Tyg

Somriga kuddar – så får du fint hemma!

Somriga kuddar – så får du fint hemma!

Somriga kuddar – så får du fint hemma!

Skapa en skön sommarkänsla i rummet genom att placera många somriga kuddar i soffan! Välj gärna kuddar som ser lite olika ut, som varierar både i mönster och storlek,  men som alla tillhör samma färgskala.    ( Läs mer om poängen med “en sammanhållen färgskala” längre ned! )

Gröna kuddar, rosa kuddar i lantig stil, ljusa kuddar i lantlig stil…Det finns mycket att välja på oavsett vilken stil man gillar. Här följer ett axplock av alla fina kuddar vi har i butiken just nu!

Förutom kuddar hittar du också fina gardiner och annan hemtextil hos Olofsfors Garn & Tyg i Nordmaling. Det är enkelt att hitta hit och vi har bra parkeringsmöjligheter intill butiken. Varmt välkommen att besöka oss!

Ljusa kuddar i lantlig stil

Somriga och mycket vackra är dessa kuddar av lintyg med broderi i vitt!

Somriga kuddar

Ljusa kuddar i lantlig stil

Kudden som blir ett riktigt smycke i soffan ligger överst till höger,den är en riktig skönhet med vackra små pärlor i broderiet (kan vara svårt att se i bilden)!

De linfärgade broderade kuddarna är 45 x 45 cm i storlek och kommer från Boel & Jan ab (fin hemsida med inspirerande bilder på vacker textil!). Underst ligger en stor, 70 x 70cm, vit kudde som är härligt mjuk och pösig. Den stora kudden säljs komplett med innerkudde. Det ser trevligt ut med varierande storlek på kuddarna om du har många som du placerar tillsammans.

Somriga kuddar i rosa

Vill man skapa en mer romantisk känsla i rummet så placerar man en mängd rosa somriga kuddar i soffor och fåtöljer.

somriga kuddar

Somriga kuddar i rosa

Bilden ovan visar kuddar i olika rosa nyanser,både enfärgade och med olika slags mönster. Tillsammans bildar de en spännande enhet. Skarprosa, blekt ljusrosa och dimmigt puderrosa, jo, det fungerar alldeles fint ihop!

En sammanhållen färgskala

Färgskalan innehåller många olika färger och varje färg innehåller i sin tur ett oräkneligt antal nyanser. Rosa, t ex,  kan ju  innehålla toner av andra färger, tänk blårosa, puderosa, korallrosa, grårosa, ceriserosa etc…Testa att blanda textilier med olika färgtoner, men tillhörande samma grundfärg. Konstigt nog så fungerar det alldeles utmärkt att mixa kalla och varma färgtoner, klara färger, enfärgat, stormönstrat och broderat, bara man håller sig till grundfärgen (t ex rosa).

Testa dig fram. Prova i butiken hur en sammanhållen färgskala kan fungera. Gruppera ett antal kuddar av olika nyanser och med olika mönster. Hur gillar du resultatet?

Gröna kuddar

Grönt är en lugn och skön färg. Grönt är en helt underbar färg. Gröna textilier får oss att må bra!

somriga kuddar

Gröna kuddar

Här  ser vi prov på en sammanhållen färgskala i grönt, en salig blandning av olika nyanser och olika typer av mönster.

Längst bak anar vi en etnisktmönstrad kudde i brungröna toner och framför denna en chenillekudde i turkosbrunt (turkos har ju en dragning åt grönt). Ormbunksmönster, ett trendmönster våren 2016, passar också fint in i denna gröna  grupp. Längst fram har vi återigen kuddar i lantlig stil,  från Boel &Jan. Den enfärgade kallgröna av juteväv ger ett robust intryck. Ja, kanske även den broderade kudden intill ser lite robust ut då den är gjord av kraftig bomull.

Utbudet av färdigsydda kuddar, både i form av kuddvar och kompletta med innerkuddar, är stort! Men, glöm inte att det också är roligt att själv sy egna kuddvar! Kanske göra ett “återbruksprojekt” av textil du har hemma som inte används? Eller, titta in i butiken och välj bland alla härliga metervaror!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.