Olofsfors Garn & Tyg

Pallas och Salla, fina vårtulpaner!

Pallas och Salla, fina vårtulpaner!

Pallas och Salla, fina vårtulpaner!

Nya färger i Pallas och Salla!Pallas, nya färger, 6 mars 2016 017rw

Garnerna Pallas och Salla från Tee Tee finns nu i nya meleringar! De nyaste färgblandningarna är två knalliga meleringar i Pallas och två lite lugnare färgblandingar i Salla. De nya färgerna inspirerar till ännu mer sockstickning… Eller varför inte vantar! Båda är ju ganska lagom projekt att ha till hands i påskhelgen.  Pallas från Tee Tee är ett av våra populäraste garner och det finns i många färger, både som enfärgat och melerat. Kvaliteten är 80% ull superwash och 20% polyamid, stickfasthet 24-26m på stickor 3. Här är tre bra länkar till Tee Tees hemsida, med beskrivning på sockar och knästrumpor samt vackra mönstrade vantar i Pallas.

Garnet SallaSalla, nya melerade, 6 mars 2016 006rw_redigerad-2

Garnet Salla är en annan härlig kvalitet från Tee Tee med samma komposition som Pallas, men det är något tjockare. Stickor 3,5-4 brukar vara lämpligt. På Tee Tees hemsida hittar man  bl a en beskrivning på hålmönstrade sockar i Salla och en beskrivning på rejäla stövelstrumpor i Salla.  (Vintervackert var det för drygt två veckor sedan i Barsele då jag tog med mig dessa garnnystan på en skidtur!)

Annorlunda spetsgardin och vårtulpaner Spetsblad o tulpangardin 16 mars 2016 002rw

Ibland lyser eftermiddagssolen så fint genom gardinlängderna i skyltfönstret. Då blir färger och mönster så vackra. Vi har fått hem många trevliga gardiner inför våren, bl a en annorlunda spetsgardin och hällängder (från Svanefors) med ett tryck av vårtulpaner i rosa-lila. Spetsgardinen har ett mönster bestående av stiliserade blad, som känns nytt, fräscht och lite ovanligt! (Bilden visar baksidan av gardinerna, tygerna är fina rakt igenom!)

Påskens färgerPåskskyltning garnfönster 10 mars 2016 061rw

Nu är det tid att njuta av påskens färger! Äntligen får vi skylta med textilier och garn i knallrosa, klargult, ärtgrönt…Monicas klockade kjol med 60-talskänsla är sydd i knallrosa bomullstyg med vita prickar. Barnmössorna är gjorda av trikåtyger i ärtgrönt och rosa. ”Barbapapa-tyget” i klara färger blev ett fint örngott. (Alla tygerna finns på metervara i butiken). Åsas söta tyghöna ger hela skylten den rätta påskkänslan! Symaskinen i bakgrunden är en
Janome Sewist 521. Janome har många fina modeller i sitt program som vi varmt kan rekommendera till dina syprojekt!

Glad Påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.