Olofsfors Garn & Tyg

Rätstickad sjal, sockgarn och kattkudde

Rätstickad sjal,  sockgarn och kattkudde

Rätstickad sjal, sockgarn och kattkudde

Rätstickad sjal, sockgarn och kattkudde

Första blogginlägget år 2016 är vinterinspirerat då vi äntligen fått lite snö i Nordmaling! Jag, Gertrud, hälsar dig välkommen till min blogg som liksom tidigare (innan uppehållet på drygt ett år…) huvudsakligen kommer att handla om nyheter hos Olofsfors Garn & Tyg. Jag hoppas kunna bjuda dig som läser på inspiration inom området “garn och tyger”. Rätstickad sjal, sockgarn och kattkudde är temat denna gång!  Kom gärna och besök butiken på Storgatan 13 i Nordmaling.  Vill du veta mer om butiken och dess utbud så bläddra gärna bland flikar med undersidor på nya hemsidan garnochtyg.se . (Denna blogg hittar man som du kanske redan märkt under fliken “Nyheter”).

Enkel rätstickad sjal i Caleido Lace

Färggrann rätstickad sjal i Austermann Caleido Lace

Färggrann rätstickad sjal i Austermann Caleido Lace

En enkel rätstickad sjal är alltid rätt, särskilt om garnet är melerat. Färgerna gör sjalen. Monica valde stickor 6 mm till sjalen på bilden och ökade 1 m (med omslag) i början och i slutet av var sida samt på var sida om den mittersta maskan. Då blir färgmönstret v-format och man får en dekorativ “hålrad” i mitten. Caleido Lace
från Austermann är ett mjukt och mysigt garn som består av 85 % baby alpacka och15% ull och finns i flera färgställningar!

Vackra ränder med Aurora

Viking Garn Aurora

Nytt i butiken är Aurora från Viking garn. Stickfastheten är 22 maskor på st 3,5-4. Garnet är en blandning av
ull och nylon så det är perfekt som sockgarn, men kan självklart användas till mycket annat. Ränderna blir fina och avgränsade.

Kattkudde från Svanefors

Kattkudde från Svanefors

Vissa vinterdagar är man en innekatt och kanske ägnar sig åt lite heminredning. Vips kan man förändra ett rum
genom att placera en ny kudde i soffan eller fåtöljen! Kuddvar med djurtryck har varit populära på sistone och den trenden verkar fortsätta! Den söta kattkudden kommer från Svanefors.

Snö 6 februari, Olofsfors Garn & Tyg

Tjoho, det snöar!

I går, lördag 6 februari, snöade det riktigt bra! Så här vitt och fint var det vid lunchdags utanför butiken på Storgatan i Nordmaling.  Härligt med riktigt vinterväder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.