Olofsfors Garn & Tyg

Viking Garn Reflex och Sandnes Fritidsgarn!

Viking Garn Reflex och Sandnes Fritidsgarn!

Viking Garn Reflex och Sandnes Fritidsgarn!

Viking Garn Reflex och Sandnes Fritidsgarn

Viking Garn Reflex och Sandnes Fritidsgarn är två mycket populära garnkvalitéer just nu! Båda garnsorterna används för att sticka tillbehör med speciella praktiska funktioner. Reflexgarnet ger plagg med extra synbarhet i höstmörket.  Fritidsgarnet används mycket till tovning som ger extra värmeisolering, t ex i ett sittunderlägg.

Viking Garn Reflex

Reflexgarn i härliga färger är perfekt till höstens stickade mössor och vantar! Viking Garn Reflex är ett toppengarn som ger varma och mjuka plagg som bidrar till ökad synlighet i höstmörket. Garnet består av 15% reflextråd, 51%ull och 34% polyester. Rekommenderade stickor är 3,5 vilket ger en sträckning på ca 22 m/10 cm. Äntligen finns det ett reflexgarn som är smidigt och inte för tjockt! (Viking Garn Reflex passar utmärkt att kombinera med det populära och mycket prisvärda Viking Sportsragg.)

Häfte 1711 från Viking Garn innehåller många beskrivningar på mössor, vantar, sockar och andra tillbehör i reflexgarn. Söker du efter beskrivningar på stickade hundvästar? Ja, det hittar du också i häfte 1711! (Häftet finns att köpa i butiken tillsammans med garnet).

Sandnes Fritidsgarn

Några veckor in i oktober börjar man ana det – att ”tovningssäsongen” är här! En mysig säsong som är ganska lång, ja definitivt längre än älgjakten! I våra trakter pågår tovningssäsongen normalt åtminstone fram till i början av mars. Garnet som efterfrågas till tovning är framförallt Fritidsgarn från Sandnes Garn, så det gäller för butiken att se till att ha ett stort lager av detta garn under denna säsong! Vi beställer hem och fyller på lagret kontinuerligt, så förhoppningsvis hittar du alltid de färger du önskar i hyllorna. Skulle du ändå sakna en speciell färg, säg bara till så beställer vi hem den med nästa leverans!

Sittunderlägg, tofflor och vantar är roligt att sticka och sedan enkelt att tova i tvättmaskinen! Mycket uppskattade julklappar också!

Sandnes Garns hemsida finns en rubrik som heter ”gratis oppskrifter”, där, en bit ned på sidan hittar man bl a flera beskrivningar på tovade tillbehör. Klicka här så har du länken till en riktig klassiker, det tovade sittunderlägget.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.