Olofsfors Garn & Tyg

50-tal från Spira. Kofta i Savanna från Schoeller & Stahl

50-tal från Spira. Kofta i Savanna från Schoeller & Stahl

Kökshandduk och disktrasa med 50-talskänsla från SpiraSpira gör så fina textilier! De har både färdiga produkter och tyger på metervara i sitt utbud. Titta in på Spiras hemsida och njut! Till dig som gillar Spiras stil – välkommen in och hämta den nya katalogen som jag precis har fått hem tillsammans med en del av deras nya vårtextilier. Kökshandduken tillsammans med en matchande disktrasa blir en fin “gå-bort-present”.
“Haga” metervara från Spira“Haga” har mönster i orange, rosa, ljusturkos och är tryckt på ljusturkosgrå botten. Färgkombinationen känns ovanlig och uppfriskande. Tyget är en blandning av bomull och linne av hög kvalitet.
“Pompom” och “Krumelur” från SpiraAv Spiras tyger går det fint att sy hissgardiner, längder, kuddvar, väskor, förkläden mm. Tygerna är uppiggande och det man skapar av dem blir verkligen exklusivt!
Halsduk i “Linen”och silkegarn Den här designade halsduken har Sirpa stickat! Hon hade fått tag i ett spännande silkegarn (tyvärr har jag inte just det garnet i affären, men annat går också bra!) och använde det tillsammans med “Linen” från Marks & Kattens (som jag har hemma i alla färger). “Linen” känns lite stelt när man håller i härvan, men blir ändå mjukt i det färdigstickade plagget. Lingarn har en så fin lyster!
Volangärm på koftan i “Savanna” från Schoeller & StahlIgår fick jag en sån där kartong igen, med garner som jag hade glömt att jag hade beställt! En glad överraskning, för jag hade saknat dessa färger av “Savanna”. Koftmönstret finns ju i häftet jag har, men två färger av garnet har hittills saknats. Nu går det att sticka koftan precis enligt beskrivning, med 3 färgställningar av Savannagarnet (en blandning av lyxig viskos och bomull, kostar ca 45:-nystanet/50g).
Spetsar på gardinkappanEn spetskant på gardinkappan blir pricken (hi,hi, det var väl ett passande uttryck) över i! Det är enkelt att avsluta kappan med en spets, då behöver man bara overlocka eller sicksacka tygkanten, sen lägger man spetsen ovanpå och syr fast med en raksöm.
Vårtecken på bruketIsen har släppt greppet om nedre dammen. Nu kan masugnen spegla sig igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.