Olofsfors Garn & Tyg

7th Sublime stickbok, Maja från Svarta Fåret, M & K Alpaca och kuddstopp!

7th Sublime stickbok, Maja från Svarta Fåret, M & K Alpaca och kuddstopp!

The seventh little Sublime hand knit bookEn ny fin Sublime stickbok från Sirdar har kommit! De stickade modellerna i häftet går i färgerna grönt, orange, brunt och plommon och är som vanligt helt oemotståndliga! Vill du sticka något utöver det vanliga till en speciell liten medborgare, kolla in Sublime-häftena! Garnet som används är Baby Cashmere Merino Silk – ett fantastiskt garn som är lättstickat och mycket behagligt. Det nya häftet, på bilden, har beskrivningar på engelska. Endast utvalda delar är översatta till svenska. I Allers nr 42 (jag inhandlade den idag på Ica) finns svensk beskrivning på jacka, mjukistofflor och mössa från det nya Baby Sublime-häftet.

Maja från Svarta FåretMaja är en ny garnkvalité i 100% mjukaste akryl från Svarta Fåret. Beskrivning finns på skön polohalsduk, mössa och vanlig halsduk. Rekommenderade stickor är nr 5½ och eftersom garnet är relativt tjockt så går det ju rätt snabbt att sticka något fint.

Alpaca från Marks & KattensNär jag skulle fotografera garnerna idag på morgonen, utomhus på vårt altanbord (som ju borde ha stuvats undan!), då singlade en del snöflingor ned. Det svarta garnet är alltså inte melerat med vita tussar, det är bara lite snö som lagt sig på härvan. Alpaca som består av 100% alpackaull är en av höstens nyheter i Marks & Kattens sortiment. Just nu har jag färgerna natur, grå, svart och kornblå hemma. Beskrivningar finns på mössor, halskragar, vantar, benvärmare och en kortärmad stilren kofta. M & K Alpaca är lite tjockare, så stickor 5-6 är lämpliga att använda.

Step sockgarn med Aloe Vera och JojobaoljaSom en vitamininjektion i höstmörkret är det rosamelerade Step-garnet! Step är ett tunt sockgarn, st 2,5-3, som består av 75% ull och 25% polyamid och som är behandlat med både aloe vera och jojobaolja. Oljorna gör garnet extra mjukt och sockorna blir mycket behagliga att ha på sig. Som jag berättat om i förra inlägget så har jag fått in en hel del nya färgställningar av Step. Tack Bagarbertan för lånet av bilden! (Hoppas dina sockar strax blir klara så du kan använda dem nu när kylan sätter in.)

Kuddstopp och microfleeceTänkte att det kunde bli lämpligt att avsluta dagens inlägg med en bild på kuddstopp! Nu har jag fått in många påsar à 250g av fluffig hålfiberpolyester som är perfekt till mjukisdjur, innerkuddar och liknande. Intill kuddfyllningen ligger en liten bit microfleece som kan vara bra att fodra en mössa med t ex, eller kanske man rent utav syr sig en tröja av denna tunna smidiga fleece?

Veckan har börjat med leveranser av många kartonger garn! Idag packade jag upp en ny kvalité från Sandnes garn, Silk Mohair, som används till bl a fina sjalar och halsdukar på beskrivningar i nya häftet Sandnes Garn, Tillbehör Tema 22. Det lär bli mer garnbilder framöver i bloggen!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.