Olofsfors Garn & Tyg

Ålidberget, Flox Jeans och Eco trästickor

Ålidberget, Flox Jeans och Eco trästickor

Ålidberget – här trivs alla!Ca 10 km från Nordmaling ligger Ålidberget med slalombacke, längdskidspår och helmysig fikastuga. Hit åker man gärna en vacker vinterhelg. Förra söndagen, hade t.ex många skoteråkare tagit sig hit och parkerat sina hästkrafter precis bakom stugan. Det såg så gemytligt ut från min kameravinkel i backen. Själv hade jag pallrat mig runt 5km-spåret, det var en riktig “kung Bore”-upplevelse att åka längdspåret i det gnistrande vita vinterlandskapet.
Efter den härliga vintersöndagen på skidor kändes det riktigt bra att få återkomma till garnhyllorna på jobbet. Två stora kartonger garn från Marks & Kattens har jag fått i början av veckan. Oj, oj, hade jag beställt alla dessa garner, stickor och mönster? Var skall allt få plats? Måste på nåt vis stuva om i butiken…Se här vad jag packat upp:

Fame Trend – vinterns populäraste garn?
Eco trästickor, Knit Pro ädelträstickor, Fame Trend i blått och rött
Här är garnet som är så populärt att det är svårt att hålla i lager, men nu och då kommer det en leverans av Fame Trend från Marks & Kattens. Garnet består av 70 % ull och 30 % polyamid, så det är både slitstarkt och varmt. Beskrivningar finns på strumpor, sjalar, tröjor mm. Det finns särskilt en beskrivning på en kofta/tröja i räta maskor som är otroligt läcker med en lätt klockad nederdel som är stickad “på tvärs”som en effekt. Har precis beställt fler av dessa mönster!
Eco trästrumpstickor – just nu finns strl 2,5 – 7 mm i butiken.

Vill ha – Knit Pro Deluxe Set
Knit Pro har ett riktigt lyxigt set med rundstickor som inkluderar 8 olika stickspetsar, från 3,5 – 8 mm, 4 kablar 60, 80, 100, 120 cm, stopphattar mm. Det bästa med detta set är att man har i stort sett alla rundstickor man behöver, samlade i en och samma förpackning. Kostar ca 745:-. (De mindre startsetförpackningarna innehåller 3 olika stickspetsar och 3 kablar, plus lite andra tillbehör.)

Flox Jeans och Flox – 100% mjuk bomullFlox Jeans är ett riktigt fint “jeansgarn” i tre olika blå nyanser. Garnet kombineras gärna med ett enfärgat Flox. Visst är den fräsch, babytröjan på bilden? I samma beskrivning finns en kul liten mössa med vit “antennknorr”, längst ned t.v. på beskrivningen (från Marks & Kattens) ovan.

Florens, ett elegant garn från Marks & KattensHär är en elegant vårnyhet – Florens, ett slags bandgarn (?) som består av 75% bomull och 25 % polyamid. Garnet har lyster och är mycket behagligt. Beskrivningar finns på sjalar, tröja och ett v-ringat spetsstickat linne. De färger som finns hemma är beige, natur, vit, svart.

Virka fina korgar i BiancaBianca är ett merceriserat bomullsgarn som är mycket lämpligt till virkning. De virkade korgarna som syns i beskrivningen (från Marks & Kattens) är gjorda i 3-dubbelt garn. Fler beskrivningar finns, på t.ex. brödkorgar, grytlappar och bordstabletter (i Flox).

Ja, det var en liten rapport om vad jag fått i kartongerna denna vecka! Kom upp och titta! Avslutar med ytterligare en bild av Flox Jeans – känner att jag gärna skulle vilja sticka något av detta garn, eller virka – tror att en mindre sjal skulle bli jättefin…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.