Olofsfors Garn & Tyg

Åremössor och stickade hundar

Åremössor och stickade hundar

Idag packade jag upp två kartonger “Åremössangarn”, dvs stora härliga garnbollar av kvalitén “Milano” från Hjertegarn. Höstens nya färger i detta garn är bl.a. cyklamen (“mörk cerise”) och orange. Tre varianter av melerat “Åregarn” finns nu också – kanonbra om man vill synas på gator och torg. (Den som vill vara lite mer diskret kan ju alltid välja svart). “Milano”-korgen är nu fylld till brädden med nystan i alla möjliga färger, kom in och välj din favoritkulör!

Här är hunden som inte skäller i onödan! Mjuk och skön i pälsen och mycket tillgiven. Stickas av 2-3 nystan pälsgarn (och en tråd restgarn som löper med), sätt sedan dit 2 ögonknappar och en nosknapp och det lilla husdjuret är klart! Voff!

Ny färg i Crofter Dk! Sirdars sköna Crofter Dk, som är en blandning av akryl, ull och bomull, finns nu också i en vacker lila-ljusgrön-natur melering. Masktätheten är 22 maskor på stickor 4. I Sirdarhäftet för Crofter Dk finns fina beskrivningar på koftor, västar, pulsvärmare, sockor mm.
Vilket stök! Så här såg mitt arbetsbord ut under eftermiddagen. Sydde veckbandslängder till en kund, hade utlovat att de kunde bli klara på alldeles för kort tid…Men, jag hann!

För övrigt så tror jag att jag alldeles snart kommer att plocka fram jultygerna – efter allhelgonahelgen är det nog dags! Känner mig riktigt inspirerad, jag har ju under veckan fått leverans av jultyger, färdiga kappor och längder, kuddfodral mm. Julinspirationen smyger sig på så sakteliga, trots att jag för bara några dagar sedan faktiskt tittade på vårtyger (som jag beställde för leverans framåt februari). En gissning är att nästa blogg kan komma att handla om jultyger…

Kom gärna till Olofsfors bruk nu på lördag, 31 oktober. Mellan kl. 11-14 kan du besöka Hytta Linda, Olofsfors Garn & Tyg, Restaurang Herrgården (serverar hyttsillbuffé) och Lergrova (i manufaktursmedjan). Passa på att promenera runt lite grann, bruket är vackert på senhösten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.