Olofsfors Garn & Tyg

Babyskor i Svarta FåretsTilda och traktor i Candy, studentfirande och kalvning!

Babyskor i Svarta FåretsTilda och traktor i Candy, studentfirande och kalvning!

Babyskor i Svarta FåretsTilda och traktor i Candy, studentfirande och kalvning!

Virkade gympadojjor passar fint på mjuka små fötter! På nätet kan man hitta beskrivningar av olika slag eller så kan man införskaffa Svarta Fårets trevliga häfte med fina virkbeskrivningar till babyskor och babyleksaker.
 
 Bondgårdens djur kan man nu virka i “amigurumistorlek” med hjälp av Svarta Fårets beskrivningar i häfte nr 8. Till och med traktorn och ladugården finns med! Candygarnerna har utökats med fler färger, bl.a. en klargrön nyans.
Nyligen har vi fått in två nya vaxduksrullar och en rulle med behandlat, vitt duktyg. Den rödrutiga vaxduken “Smygehuk” lyser upp extra bra tillsammans med marint och vitt. Diskreta vaxdukar är det lite ont om, men den trivsamma gråbeiga med vita prickar får man nog säga är neutral. Till festligare tillfällen kan det passa bra med “riktigt” tyg som är behandlat så att det blir smutsavstötande, som det vita tyget på rullen mitt på vaxduksställningen.

Nästan varje år, i fagraste försommartid,  har vi i vår släkt på senare tid haft nöjet att fira en eller flera nybakade studenter. I år var det den yngste systersonen som tog studenten i Skellefteå – glad som en lärka var han ösregnet till trots!
 
 Studentfirandet fick en extra knorr då en av korna i hagen samma dag nedkom med en präktig kalv. På bilden är kalven knappt en timme gammal, men struttar redan runt med sin mor i hagen. (foto: Ola Friström)

Senare på studentdagen, den 8 juni, tog jag en promenad i omgivningarna. Vattnet flödade i ån och allt var så grönt och vackert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.