Olofsfors Garn & Tyg

Bloggen vaknar ur sitt vinteride!

Bloggen vaknar ur sitt vinteride!

Bloggen vaknar ur sitt vinteride!

Vårens och sommarens metervaror har kommit till butiken! Nytt för våren är mönster i “akvarellteknik”. På bilden syns ett stormönstrat tyg med “akvarellblommor” i rosa. Blir fint till t ex gardinlängder! Ljuvligt sött är det prickiga tyget, som matchar fint till det rosablommiga tyget på rullen under. 

En riktig färgchock får man av färgerna rosa och orange! Kan man bli annat än uppiggad av de knallrosa fjärilarna på orangefärgad botten? Gardinlängderna är färdigsydda med kanal och rynkhuvud upptill, 68 cm breda och ca 240 cm långa (läggs upp efter behag).

Vårens Svaneforskampanj på utvalda varor pågår fortfarande – fram till sista april. Superpris är det på de skira öljettlängderna på bilden, 99:- styck! D v s man får längder till ett fönster för 198kr! Gardinlängderna är 135 cm breda och 240 cm långa (ofållade).

Janome DC 4030 är en elektronisk, lättbegriplig och lättsydd symaskin som klarar det mesta. Just denna symaskinsmodell används f ö  i många skolor då den är både stark och tålig och har de mest använda (ca 30st) sömmar man behöver. Det bästa med denna symaskin tycker jag är att den är så okomplicerad! Just nu är det kampanjpris, så länge lagret räcker,  på DC 4030, 5495:- inkl. en gåva bestående av extra pressarfötter värda 1500kr. (Ordinarie pris är 5995:- utan den extra gåvan). En maskin till dig själv, eller kanske en fin bröllops- eller studentgåva?


Våren och sommarens volangghalsdukar har spets! Finska Tee Tee garn har tagit fram detta garn och har även en beskrivning på sin hemsida. Enligt deras beskrivning lägger man upp 6 maskor och stickar sedan räta maskor i varje båge. Halsduken på bilden, som Åsa har stickat, är upplagd med 6 maskor i varannan båge (man stickar sedan också i varannan båge). Vi tycker att man möjligen får en ännu mer “volangig” känsla med varannan båge, men prova gärna själv och se vad du tycker blir bäst. Varje eller varannan maska…

Austerman Step, det sköna sockgarnet som innehåller Aloe Vera och Jojoba olja, har kommit i en vårkollektion med massor av nya färger! Ett nystan à 100 g räcker till ett par sockar. Stickas på st. 2½ eller 3.

Vintern har varit lång med många fina tillfällen till skidåkning både utför och på längden. Idag, söndag 14 april, var det en fantastiskt vacker dag här i Nordmalingstrakten och det gick fortfarande att ta sig fram på skidor. Med viss möda dock, snön höll inte så bra så jag fick ordentlig benträning…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.