Olofsfors Garn & Tyg

Blommiga gardiner, sommarkuddar och….några Bretagnebilder!

Blommiga gardiner, sommarkuddar och….några Bretagnebilder!

Blommig gardin à la tidigt 60-talÄr det någon mer än jag som blir nostalgisk av sommarblommorna på tyget härovan? Mönstret känns bekant på något vis, jag vill tro att liknande mönster fanns på textiler från 1950-60-talet. Har jag fel? Sommarängen flyttar in i ditt hus med denna textil som är 140 cm bred och kostar 145:- /meter.

Bomullsbatist med ljuvliga blå blomslingorDet vackra tunna bomullstyget med blå blomslingor kommer från Boel & Jan. Frågan är om inte detta är sommarens mest romantiska metervara? Tyget består av 100% bomull och är 140 cm brett. Priset är 149:-/m.

Kuddfodral i marin stilJust nu finns det gott om fina kuddvar i butiken. Den marina stilen, i rött eller blått, känns alltid frisk och fräsch i sommarhemmet. Avlånga kuddar är trevliga att blanda in bland kvadratiska och/eller runda kuddar. Ju fler kuddar desto mysigare!

“Hemvirkade” och jeansromantiska kuddvarVirkat är trivsamt. För oss som inte är så flinka att virka mormorsrutor så finns nu räddningen i form av färdigproducerat “hemvirkat”. Bara att lägga i soffan och kamma hem beröm. En ljus jeansblå kudde med volang och broderi passar fint ihop med det virkade.

Fler bilder från Bretagneresan!Bretagnes mest kända souvenirmotiv, här på en antik tallrik

Kan inte motstå att berätta lite mer om “husmorsresan” (ett begrepp som kanske inte används längre, men som känns som ett alltför bra koncept för att förpassa till historien) till Bretagne, en otroligt spännande, vacker och intressant del av Frankrike. Slott, kloster, megaliter, god mat, antika loppmarknader, rondellkörning m m ägnade vi oss åt i några dagar i början av maj.

Alignements du Ménec, Carnac

Megalitiska fornlämningar finns det gott om i Bretagne. De äldsta är från ca 5000 år f. kr. Långa rader av stenblock, “alignements”, finns i området kring Carnac. På andra ställen hittar man stenblock som har ställts upp så att de bildar en kammare , en “dolmen” (stenkammargrav).

Det var tunga stenar man lyfte förr i tiden!

Hamnen i Vannes, Bretagne
I Bretagne finns gott om gamla medeltidsstäder med innerstadskärna innanför ringmurar (lite som Visby). I Vannes promenerade vi i “gamla stan” och när vi av en slump råkade gå ut genom en av murens portar så hamnade vi i ett modernt och fräscht hamnområde med restauranger, vackra båtar och en fotoutställning.

Även denna dag hade vi kört några extra varv i rondellerna, toppenuppfinningen som passar turister perfekt! Medan man kör några varv i rondellen hinner man studera kartan lite till och göra en omröstning om vilken avfart man skall ta.
Husmorsgymnastik utanför Vannes ringmurar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.