Olofsfors Garn & Tyg

Elefantdjungel och ljuva rosor

Elefantdjungel och ljuva rosor

Elefantdjungel från SpiraVisst får man lust att byta gardiner så här års? Tänkte jag skulle visa en trevlig gardinmetervara som passar i barnrummet, det roliga tyget “Elefantdjungel” från Spira. Kvalitén är 100% skön bomull, så man kan även sy lakan och fina örngott av detta tyg. (I butiken finns även andra gardinmetervaror i härliga färger och med lekfulla mönster som barn gillar).

Eco Babybomull från Marks & KattensAv mjuk och skön ekologisk bomull stickar man vackra plagg till både barn och vuxna. Eco babybomull (st 3 ca) och Eco Bomull (något grövre, stickor 4 ca) från Marks & Kattens finns i många finstämda färger. Titta gärna på Ginas stickblogg, (under 2 maj, klänningar) så får du se så fint det blir med Ecogarnet. Gina har stickat inte bara en, utan två(!), klänningar i ljusblå Eco bomull (beskrivning från Marks & Kattens). Jättefina är dom! Hur orkar man sticka två klänningar?

Ljuva rosorRosor tryckta på tyg håller sig fräscha länge! De rosaröda romantiska rosorna är tryckta på en vaniljgul botten. Kvalitén är en blandning av viskos och lin. Tyget kan användas till gardiner och kuddar eller att sy kläder av (kanske en 50-talsklänning?).

Välgörenhetsdagen i Olofsfors den 8 maj

Gårdagens familjedag i Olofsfors, en insamling till förmån för “Läkare utan gränser” arrangerad av Linda och Mattias Baudin, Per Degerman, Anna Holmström Degerman och Sylvia Dahlberg, blev en riktigt härlig dag! Ett stort antal besökare kom till bruket och stöttade insamlingen. Aktiviteterna var många, på bilden ovan tillverkas en träskulptur (med hjälp av motorsåg bl.a.).

En eftertraktad produkt var det smidda “hjärtat”, som blivit en symbol för välgörenhetsarrangemanget . “Hjärtat” , som såldes till förmån för Läkare utan gränser, är designat av Mattias Baudin. Här är det Lennart Olofsson som smider ett hjärta med hjälp av den mall som Mattias har gjort.Har lånat ett foto på hjärtat, som Sylvia Dahlberg har tagit, från Kafé Anno 1762:s blogg. Själv hann jag inte köpa detta fina hantverksföremål, som jag tycker är design när den är som bäst – enkel och uttrycksfull.

I veckan som kommer har jag öppet som vanligt på tisdag men håller stängt onsdag 12 maj pga att jag går kurs hela dagen (kursavslut). Torsdag är helgdag, men fredag 14 maj och lördag 15 maj har jag öppet 11-15.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.