Olofsfors Garn & Tyg

Färgstarkt virkat och harmoniska rum

Färgstarkt virkat och harmoniska rum

Färgstarkt virkat och harmoniska rum

Nyss inkommet till butiken är virkade, färdigsydda kuddfodral i turkos, cerise och lime! Det är bara att välja sin favoritfärg och sen stoppa in en innerkudde, ca 45×45 (kuddvaret är något mindre) så har man en  bullig kudde som lyser upp i hemmet! 
Här är min virkade favoritduk sommaren 2012! Det är Järbo Garn som har gjort den fina beskrivningen till vilken man använder deras bomullsgarn 8/4. Själv kan jag bara drömma om att virka en sån här duk eftersom jag ännu inte ens nått nybörjarstadiet i denna ädla konst, men virkande medmänniskor finns! Tusen tack Jenny för att du virkat en så fin duk som vi kan visa upp! 
 
Garnet Tilda från Svarta Fåret är ett mycket populärt garn till bl.a. barnplagg. Tilda finns hemma i ett stort antal härliga färger. Beskrivningen till mössorna ovan (finns i butiken) är gjorda för denna garnkvalité, men råkar man ha andra restgarner hemma kan man mycket väl prova att använda dem för att virka mössan. Det är bara att testa, som Monica gjort, som virkat mössorna på bilden. Tack, Monica för lånet av mössorna!
 
Härom veckan fick vi hem en rulle gullig blomma på beige botten och en rulle lika gullig blomma på ljust turkos botten. Genast började vi se framför oss vilka fina dukar man skulle kunna göra, eller fräscha förkläden, eller söta sommarväskor, eller …Ja, dessa tyger inspirerar! Kvalitén är en lite stadigare bomull som känns härlig att arbeta med!
 
 
 Från leverantören Boel & Jan kommer många vackra sommartextilier, som t.ex. de vita gardinlängderna med blått korstygnsbroderi upptill (med knytband som i denna uppsättning döljs bakom kornischen). Matchande runda kuddar gör rummet ändå mer ombonat. Det trevliga vardagsrummet, där jag fått fotografera, finns i Aspeå.
 
I textilserien “Regatta” (Boel & Jan) finns förutom öljettlängder, kuddvar och mattor även jättefina öljettkappor i blått med vitt tryck (bilden) eller med blått tryck på vit bakgrund. Kapporna är 250 cm breda. Höjden är “normal” (45cm?).  
Vacker dag i skärgården, veckan efter midsommar
 Sommaren är i full gång och många av oss passar på att njuta av sköna semesterdagar. Vad gäller butiken så är den i stort sett öppet som vanligt, bara med den ändringen att det är lördagsstängt under juli och augusti (men öppet marknadslördag 21 juli) samt att butiken är helt stängd 23 -28 juli.
Tankning och matinköp på Möja, en fin dag i slutet av juni

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.