Olofsfors Garn & Tyg

Formex – mässan som har koll på färger och trender!

Formex – mässan som har koll på färger och trender!

Hallontider är lika med FormextiderBilden: Hallon på bruket, mogna och goda!

I slutet av denna vecka bär det av till Stockholm, Älvsjö,för att hämta inspiration för den kommande garn- och tygsäsongen! Det är nämligen dags för Formex 2010, höstmässan där alla trender, tyger, färger, former, mönster mm finns samlat under ett och samma tak. Denna branschmässa för tygbutiker, presentbutiker, inredare m.fl är fylld med uställningsmontrar där produkterna (t.ex textilier och garner) presenteras på ett oftast oemotståndligt sätt. Man vill köpa in allt och måste hålla sig i kragen för att inte göra just detta. Min taktik är att gå runt och spana ett varv eller två, ta en fika, begrunda utbudet,besinna mig, gå till några utvalda utställare, göra beställningar, begrunda lite igen, äta lunch, göra resten av beställningarna. Ett måste är också att hinna lyssna på Svenska Moderådets vd, Lotta Ahlvar, som håller spännande föredrag om aktuella trender. I Formexbloggen har jag läst att svart är på väg bort som basmodefärg och att gult blir den stora accentfärgen. Vi får väl se!

Fame Rand – Melerade garner är hett i höst!Melerade garner har ju funnits ett tag till glädje för oss som vill sticka “mönstrat” utan att vi blir för överansträngda. Nytt för hösten är Marks och Kattens “Fame Rand”(ca 99:-/n à 100g) som randar sig på ett mycket läckert sätt. Perfekt till långstrumpor när höstvindarna börjar sno kring benen (om inte allt för länge…) Beskrivningar och garn finns i butiken.

Lappland från M& K – mjukt, mjukt, varmt och vackert(Bild: Affisch från Marks & Kattens)
“Lappland” är ett annat nytt garn från M&K, 100% mjuk och go’ ull, lite tjockare (st. 5?), vackert melerat i några olika färgställningar. Den blå mössan på affischen ovan har precis rätt häng!

Sensommar på bruket
Det känns lite tidigt att prata om yllestrumpor och värmande vintermössor, så jag avslutar med en bild på rallarrosor i solsken för att inte ta bort sensommarkänslan alldeles.

Veckan som kommer är sista “sommarsäsongsveckan” på bruket, därefter, fr.o.m 16 aug, återgår jag till mina vanliga öppettider, dvs ti-to 11-17, fre 11-15, lö 11-14. I slutet av denna vecka är det Åsa som jobbar i butiken, själv är jag då på Formex som jag berättade om härovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.