Olofsfors Garn & Tyg

Garn, tyg och kuddar!

Garn, tyg och kuddar!

Garn, tyg och kuddar!

Sublime Baby Cashmere Merino Silk
Från Sirdar kommer många fantastiska garner, bl. a Sublime Baby Cashmere Merino Silk som finns i en mängd vackra nyanser. Nya häften med fina beskrivningar till småttingar kommer med jämna mellanrum. Tröjan, “Little Henley Crew”, hittar man i häfte nr 657. Originalspråket i häftet är engelska, men det medföljer en svensk översättning på alla modeller i stickboken.

Kantarellgul tröja med knappar på axeln och matchande mössa med ränder .
Sublime Baby Cashmere Merino Silk

Pulsvärmare i Sublime Lustrous Extrafine Merino (Sirdar)
Lustrous Extrafine Merino har en inblandning av nylon i den fina merinoullen vilket ger garnet ett mycket snyggt skimmer. På bilden nedan syns en pulsvärmare hängades på älghornet som ligger i skyltfönstret, men önskar man sticka något annat så finns det också beskrivningar på tröjor, ponchos, mössor mm.

Sublime Lustrous Extrafine Merino har ett härligt lyster!

Austermann Step med Aloe Vera och Jojobaolja
Underbart sköna sockor får man av garnerna Step och  Step 6 från Austermann. Garnet är behandlat med Aloe Vera och Jojobaolja så att det blir så mjukt att sockorna med fördel kan användas direkt mot huden. (Välgörande för torra händer när man stickar!). Step är den tunnare kvalitén, stickas oftast på stickor 2½-3, medan Step 6 är lite grövre, passar till stickor 3,5. Hela tiden kommer nya inspirerande färgställningar! Höstens nya kollektion i Step heter “Exotic color”.

Nya höstfärger i Step! I bakgrunden syns garnet “Folksong” från Sirdar.

 

Step 6, stickas på stickor 3,5 för det mesta.

Floki (Austermann), tilll halsdukar eller som effektgarn
Floki, ja, vad gör man av ett garn som Floki? Roligt ser det ut, som en lång frans i pigga färger. Ett tips kan vara att sticka en smal halsduk som när den läggs runt halsen ger intryck av en långhårig pälskrage (eller smal ryamatta?). Ett annat alternativ är att använda garnet som effektgarn, att sticka in något eller några varv i en sjal t ex.

Floki, ett fantasifullt garn…

Ragg Soft från Svarta Fåret
Tjocka raggsockgarner, som Svarta Fårets raggsockgarn, är populära under vinterhalvåret. Det stickas som bekant på stickor 4-5. En nyhet i butiken är den lite tunnare varianten av raggsocksgarn, “Ragg Soft” från Svarta Fåret där stickor 3-3,5 används. Två 50gramsnystan räcker till ett par damsockar enligt vår erfarenhet, trots att beskrivningen förordar 3 nystan. Priset per nystan ligger f n på 22 kr, så det är ett mycket prisvärt garn. Blandningen av ull, akryl och polyamid gör garnet väldigt mjukt och skönt!

Ragg Soft från Svarta Fåret
 Vinterns huvudbonader är mycket intressanta…Stickade turbaner finns med i modet, t ex i Sirdars kvalitet Babushka ( häfte med beskrivning finns i butiken) och höga toppiga mössor som t ex modellen i Samo Palett från Marks & Kattens. Färgställningen gul/brun/beige är ny och likaså färgställningen lila/orange/senap/vinröd, båda i Samo Palett.
Samo Palett från M & K. Beskrivning på halskrage med volangkant och mössa.
 Nu har vi fått hem tvåtrådigt ullgarn som blir jättefint till mönsterstickade mössor m m. Garnet tillverkas av  Ullcentrum Öland som även gör ett fantastiskt skönt lovikkagarn från ull som kommer från deras egna får. (Kom in i butiken och prova den sköna lovikkavanten som är stickad med Ullcentrum Ölands lovikkagarn!)
Tvåtrådigt ullgarn från Ullcentrum Öland.
 Många nya kuddar har vi fått in, bl a den rödrosa kudden i råsiden. “Struktur” är ett kännetecken i höstens mode på kuddfronten. Råsidenväven har en grov struktur, manchesterkuddarna är spåriga, fuskvargskinnskudden långhårig…Sedan finns det ju också blanka, släta fusksidenkuddar (riktiga finkuddar!) som är en annan typ av struktur. Och många andra sorters kuddvar också!
 

 

Motorcyklar som mönster på tyg – YES!

Route 66 – tyg med motorcyklar

 

I butikens två skyltfönster försöker vi förmedla lite garn- och textilinspiration med hjälp av olika “teman”. Under några veckor har vi i garnskylten haft temat “tidig höst” då vi försökt symbolisera bär, skörd och bröd… med följd att en stickad strumpa är given att skyltas intill två baguetter…och att mönsterstickade vantar placeras intill syltburkar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.