Olofsfors Garn & Tyg

Grön jul

Grön jul

Rejäla grönsaker att knapra på i december!
Om du var på Olofsfors julmarknad i helgen har du kanske också köpt vinterns ranson av grönkål, en en präktig grönsak(från MaCo grönt) som tål det mesta! Sibirisk kyla, tö, storm och troligtvis hagel. Under den gröna plymen kan man ta skydd när snöstormarna viner, om man inte redan ätit upp kålen förstås. Grönkålsfotomodellen är min dotter Ingrid, hon hjälpte till i butiken under de härligt hektiska marknadsdagarna.

Duktighetsrapport: Rund Kudde Rut är klar!
Ja, nu är den klar, kudden Rut. Som pricken över i satte jag fast medföljande lilla träfågel (logotype för företaget Oddbirds) i lädersnodden. Förutom lapptäckskuddar (runda eller fyrkantiga) så finns även “göra-själv-satser” av stora lapptäcken (liknande tyger som på bilden) och unika halsband – från Oddbirds. Julklappstips, kanske?

Julklappstips virkade vantar med blomma i Eco Babyull
Dessa vackra vantar har Sirpa virkat i en vackert grönblå, “petrol”, färg (bildens färg är lite missvisande blå) . Vantarna finns att beskåda (än så länge) i butiken och mönster finns att hämta om du känner för att virka ett par. Marks & Kattens Eco Babyull finns både i naturnyanser och färgat, kom och välj din favoritfärg!
Från Marks & Kattens har det precis kommit en del nya mönster i både Baby Eco Ull och Eco Ull, bl.a. en riktigt härlig halsvärmare i Eco Ull.

Julklappstips från Spira
Ett grytunderlägg i nyretrostil! Matchande metervara, 150 cm brett tyg i lin/bomull finns också.

Kanske inte en julklapp…men fina ändå, disktrasorna med julmotiv från Spira. Ta med som “gå-bort-present”, eller piffa upp diskbänksregionen på hemmaplan!

Kreativa julklappar från Janome
En bra symaskin ger skaparglädje. Själv har jag sytt på en Janome de senaste 14 åren, ett märke (världen mest sålda symaskinsmärke!) jag verkligen kan rekommendera. Utbudet av modeller är brett, från enkla basmaskiner till avancerade brodérmaskiner, samtliga med 5 års garanti.
Just nu har jag både enkla basmaskiner och elektroniska maskiner i “mellanregistret” i lager. (My Style 100, Easy Jeans, DC 4030, MC 5200 samt overlocksmaskiner). Kom förbi så berättar jag mer, eller boka in en tid för demonstration.

Se, så fin gran vi har i Olofsfors!
Eftermiddagen den 1:a december var riktigt frostig och stämningsfull. I eftermiddagsskymningen speglade sig granen så vackert i dammen, en kort stund, innan mörkret lade sig över byn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.