Olofsfors Garn & Tyg

Har nu provsytt Janome 2160DC!

Har nu provsytt Janome 2160DC!

Janome 2160 DC med bassömmar och lagom mängd dekorsömmar!
Äntligen fick jag sitta ner en stund och provsy en av Janomes nya symaskinsmodeller – 2160DC.
Det var en riktigt trevlig upplevelse att sy på denna behändiga maskin som har alla bassömmar man kan behöva plus lite vackra mönstersömmar. Med några enkla knapptryck ställer man in önskad söm och ev. förändringar av stygnlängd och stygnbredd. Även denna modell har Janomes patenterade matarsystem med liggande spole som är lätt att byta – undertråden trasslar aldrig och tygmatningen flyter galant. En finess jag uppskattar (som många av Janomemodellerna har) är trådpåträdaren som gör det enkelt att trä tråden genom nålsögat, man behöver inga glasögon ens! (Priset på 2160DC ligger på ca 5300:-.)Janomes patenterade Superior Feed System är ett 7-delat matarsystem som matar tyget otroligt bra. Den vita nedragna spaken tillhör nålpåträdaren, man lägger tråden tvärs över, puttar till på spaken, vips har tråden dragits genom nålsögat!

Imagine Wave – en overlock med specialfinesser från Baby LockJag får lite uppdrag ibland. Som t. ex att sy “lager” till en prinsesskjol. Svårigheten med lager, i detta fall i form av blomblad i tunn organza, är att man skall kanta dem runt om på något vis. Eftersom de “blomblad” jag skulle sy var både rosa och lila så tog jag och trädde min Imagine Wave Baby Lock med båda färgerna och sydde sen en vågsöm längs kanterna. Efter lite provsömmar, för att kolla maskinens inställningar, så var det bara att gasa på! Resultatet blev riktigt fint, så jag tror att min kund som skall sy klänningen sen kommer att bli nöjd med “blombladen”. Kom in till butiken så skall jag berätta mer om Janomes symaskiner och Baby Lock overlockmaskiner!

Säsongsavslut för stickkaféernaI torsdags hade vi sista stickkaféet för våren. Vi tittade på lite medhavda stickade saker; bl.a. en mysig sjal i tjock alpacka, en kudde i specialteknik (hm, var det nålbindning eller krokning?) en vacker tröja stickad lite gles som en brynja, jättefin! Berith hade en fiffig metod för att hålla ordning på den långa halsduken – en rulle!
Koncentrationen var på topp efter en kopp kaffe och en god bärkaka (några åt lite nyttigare mackor). Här är det Sirpa som undrar hur man vänder i virkningen. Hon får goda råd av Ingrid. Sirpa avlade ett löfte, hon skall inte sticka några fler sjalar på ett tag! Exakt vad hon skall sticka istället fick vi inte veta, men till hösten har hon säkert tänkt ut något.

Hänryckningens tid på bruket!Denna bild togs den 18 maj, då hade träden precis börjat slå ut. Två dagar senare, på eftermiddagen den 20 maj, började häggen i Kafé Annos trädgård att blomma. Så, hänryckningens tid är nu här, få se hur länge den varar, vem vet hur snabbt syrenerna slår ut i år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.