Olofsfors Garn & Tyg

Höstnytt från Sandnes Garn!

Höstnytt från Sandnes Garn!

Fritidsgarn (Sandnes Garn) i meleratNu kommer garnleverenserna så tätt så att jag inte riktigt hinner med! Men det går ju att förvara garn i kartonger också, det är bara det att det blir lite jobbigt att snirkla sig fram mellan lådorna för att komma till kassaapparaten. Mycket Fritidsgarn har jag fått i alla fall – bl. a två nya melerade färgställningar, i blå/turkos/grön och i rosa/orange/ lila.

Tema 26 “Gutter og Men” – nytt häfte från Sandnes
Många fina beskrivningar på pojk- och herrtröjor kan man hitta i Sandnes häfte “Tema 26 Gutter og Men” (som strax finns i butiken, den lär vara på tryckning i dessa dagar). T. ex den grå tröjan i Sisu, ett garn som passar till stickor nr 2,5-3. Just denna tröja finns uppstickad i butiken att beskåda och känna på (nej, det är inte jag som stickat – fick ett erbjudande från Sandnes att köpa en färdig uppstickad tröja och slog till direkt!).

Höstplantering i mormors zinkbaljaFrån det ena till det andra så har jag planterat höstblommor i min minirabatt framför entrén. Tycker att höstljungens djuprosa färg är så fin! Den lilla kålblomman (hmm, vad heter den, tro?) gillar jag också, den är intressant med sina sirliga nerver på vita och ljusgröna blad.

Kitten Mohair (Sandnes) i ny mörkgrålila färgtonI höstens nya stickhäften från Sandnes finns flera modeller där Kitten Mohair används. Den mörkgrålila nyansen, färg 6071, är en ny färgnyans på Kitten Mohair-kartan.

Sandnes Duo – nyhet!Garnkvalitén Duo (Sandnes) består av en blandning av 55% ull och 45% bomull. Stickor nr 3,5 -4. Mycket mjukt och behagligt! Sträckningen är densamma som för Smart (superwash ull). Beskrivningar till Duo finns bl.a. i häftet 1104 Duo samt i diverse andra häften som kommit nu på sistone. Man kan säga att Duo är en tjockare släkting till mini Duett (55% bomull, 45% ull, stickor 3), som är ett förträffligt garn till bl.a baby- och barnplagg.

Olofsfors bruk i höstskrud
Vattennivån har varit hög i Leduån de senaste veckorna. Här vid den nedre dammen flyter slingriga formationer av vattenskum förbi på sin färd mot dammluckorna lite längre ned.

Vy mot hyttan, Olofsfors bruk, från bron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.