Olofsfors Garn & Tyg

Höstnytt från Spira – kuddar, tyger, brickor!

Höstnytt från Spira – kuddar, tyger, brickor!

Spira – släta kuddar i olika färger
Kuddar kan man aldrig få får många av! Antingen kan man sy dem själv av ett favorittyg, eller så köper man ett färdigsytt kuddvar. Spiras släta kuddvar, som just inkommit till butiken, har blixtlås i ena sidan och finns i flera färgställningar, bl.a svart, mullvad och plommon. Tygkvalitén i det svarta och mullvadsfärgade tyget är “Elin”, dvs 100% lin som är mjuktvättat och långfibrigt. Det plommonlila kuddvaret är sytt i kvalitén “Klotz” som är en blandning av lin och bomull. Storleken på kuddarna är ca 45x45cm.
Spira – Fasett, mineral, Haga“Haga” är ett ganska nytt mönster från Spira som i höst kommit i en ny dimgrå/grön färgställning. (I butiken har jag sedan tidigare kvalitén Haga i bl.a. orange/mullvad på ljusturkos botten). Mönsterställningen “Fasett” finns bl.a. i färgerna grå och mineral (petrol). Den enfärgade metervaran “mineral” (petrol) är fin med sitt lite lätt strukturerade yta. Haga, fasett och mineral är halvlinnetyger med lagom stadga som lämpar sig väl för gardiner, kuddar, väskor m.m.
Spira – kökshanddukar med skördemotivRiktig fräscha känns Spiras nya kökshanddukar i halvlinne med antingen text- eller grönsaksmönstertryck.(En matchande disktrasa finns också till handdukarna). Handdukarna tillsammans med disktrasan är en perfekt “gå-bort-present”, mycket lättare att bära med sig än en vinflaska/blommor och kanske lite ovanligare? Handduken kostar ca 85:-/st, den snygga disktrasan (ej i bild) kostar ca 30:- (tvättas i 60 grader).
Spira – textilbricka “klotz plommon”Det svenska designföretaget Spira gör inte bara tyger utan även brickor. Den behändiga lilla brickan ovan är verkligen gjord av tyg, halvlinnekvalitén “klotz”, vilket gör att varje bricka är unik. (Fråga mig bara inte hur det mjuka tyget blivit till en hård bricka som kan maskindiskas!) Te/kaffemuggen som står på brickan är tillverkad av keramikern Ida Reichlin i Agnäs som har företaget “Lergrova”.
Oemotståndligt mjuk och go’ babyfiltNär jag senast hade besök av Åsa på Västgöta textil, som bl.a representerar finska Tekstiiliteollisuus (som i sin tur representerar garnmärkena Sirdar, TeeTee, Austerman Step m.fl), visade Åsa mig några fantastiskt mjuka babyfiltar. Återigen ställde jag mig frågan om den nya produkten verkligen passade in i sortimentet, var det inte jag som skulle fokusera på enbart tyger och garner? Jo, det var det allt. Men, nog kunde jag väl få göra ett litet undantag (som när jag köpte in scarvsen…) ? Så blev det, ett litet undantag till! Babyfiltarna, som jag köpt hem på prov, finns i några olika färgställningar och med varierande motiv. Gosig och fin, tvättas i maskin!
Höstfoton från Tjarn(Bilden: höstsvamp och den gamla västerbottensgården på Tjarn i bakgrunden)
Veckan som gick har bjudit på regn och solsken om vartannat. I går, söndag, var det i alla fall mest soligt och riktigt varmt också, vilket passade perfekt när Bagarbertan och jag gjorde en liten fotoutflykt till Tjarn, ett välbevarat 1800-tals hemman som nu är ett exklusivt konferens- och rekreationsställe (med 1800-tals standard!) för mindre grupper. Tjarn ligger ca en mil uppefter Lögdeälven, räknat från Olofsfors (det självklara centrum till vilket man relaterar allting). (Bilden:En fridfull stund på Tjarn)
Lögdeälvens stillsamma vattenströmmar, skogens sus och en hederlig gammal solstol att sitta i och njuta av höstsolens sista värmande strålar – finns det ett bättre recept för riktigt god avkoppling?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.