Olofsfors Garn & Tyg

Indianfärger i sockgarnet, scarves och fyrar!

Indianfärger i sockgarnet, scarves och fyrar!

Canadian ColorI höst och vinter kan vi tassa runt i ullsockar vars färger och mönster lite grann för tankarna till indianernas totempålar. “Canadian Color” heter höstens färgställning i det tunna (st.2,5-3) sockgarnet som kommer från On-line.
Knappar i etnisk stilDe bruna knapparna med inristat ljusare mönster går ju faktiskt också i lite indiansk stil, eller är de kanske mer eskimå-inpirerade? De blommönstrade knapparna hittade jag också när jag gick runt på Formex-mässan för snart två veckor sedan. Varje år försöker jag hitta nya, fina knappar när jag är på mässan. Man kan aldrig ha för många knappar – det vet alla som försöker hitta en matchande knapp till ett nystickat plagg. Ibland är det riktigt svårt att hitta just den färg man söker. Ju mer som finns att välja på, desto större chans att nån skall passa.
Scarves – ett impulsinköp på Formex!Inför årets inköpsbesök på Formex sa jag till mig själv att fokusera. Fokusera på min verksamhet, dvs. tyg, garn och sybehör. “Köp bara in tyg, garn och sybehör”, upprepade jag för mig själv där jag gick runt mellan montrarna. Redan vid lunchdags tappade jag detta fokus. Blev inlockad i en monter (på en avdelning där jag inte borde knalla omkring) av en pigg försäljerska som tyckte att jag väl bara kunde titta lite på alla fina scarves de hade. Ja, ni förstår resultatet. Men fina är dom, scarvsen, som jag köpt in ett antal på prov! Finns i fyra färgställningar, som bilden ovan visar.Försök att knyta en scarf lite chict nonchalant.
Fyrens dag!Från det ena till det andra så var det fyrens dag i helgen. Det innebar att många av landets fyrar höll öppet för besök. Nu har jag fått se insidan av två stycken fyrar i Västerbottens kustland, Ratuskär fyr och Berguddens fyr (Holmön). Om du inte besökt några fyrar ännu, passa på vid nästa “fyrens dag”. Förutom att fyrar är intressanta i sig så är dom ju också alltid belägna på mycket vackra platser vid havet. (Bilden ovan är tagen bakom prismorna mot det färgranna fönstret på Berguddens fyr.)Morgonkaffe i vandrarhemmet vid Berguddens fyr. Vilken utsikt! Vandrarhemmet vid Bergudden, Holmön var jättefint – hit vill jag återvända, då hinner man kanske se mer av Holmön också.
Berguddens fyr, Holmön
En bild av Berguddens fyr får avsluta dagens blogginlägg!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.