Olofsfors Garn & Tyg

Julkuddar från Boel & Jan och Svanefors!

Julkuddar från Boel & Jan och Svanefors!

Julkuddar från Boel & Jan och Svanefors!

En kudde som ser ut som en smällkaramell, i gammaldags stil i färgerna rött och vitt – eller kanske en kudde med tomtar på? Många fina julekuddar finns det i butiken, problemet är att välja…


Från Svanefors kommer ett Jenny Nyström-inspirerat kuddvar med tomtar på.

Julpaneler och gardinlängder


Allt som oftast får jag frågan: “Finns det fortfarande panelgardiner?”. Javisst finns det paneler! Om än kanske inte i lika stor urval som för några år sedan. Svanefors har gjort det fina julblommemönstret på bilden härovan. Mönstret, som finns på vit eller svart botten, finns både som panel och multibandslängd. Den sistnämnda är en halvbred gardinlängd, ca 68 cm bred, som ger mera “tygkänsla” men som fortfarande tar ganska liten plats i fönstret.

Multibandslängd med domherrar från Svanefors

Multibandslängder är en ganska ny företeelse. Bandet som är påsytt upptill har “mulitfunktioner”, bl a hällor och fack för fingerkrokar. Multibandslängderna är ibland halvbreda, 68 cm, (som gardinlängderna med domherrar härovan) eller helbreda (135-140 cm).

Julens röda nyanser på textilier drar ofta åt det mörkröda hållet numera, men det finns undantag som den klarröda hällängden i mitten av fönstret. De övriga gardinlängderna som syns på bilden är s k “öljettlängder”. Öljetter är mycket praktiska, det går på nolltid att både hänga upp och ta ner gardiner som har öljetter  och så hänger de så snyggt också! Många gardinlängder är tunna och skira vilket ger ett bra ljusinsläpp, men det finns också gardinlängder som är i kraftigare tyg vilket kan kännas “ombonat” så här i vintertider.

Knalliga melerade färgställningar är det på de nyuppackade garnnystanen från Svarta Fåret! Jumbo Raggsocksgarn är ett perfekt garn för lite tjockare sockor, såna som är sköna att tassa runt i därhemma!

På söndag 1 december är det skyltsöndag i Nordmaling. Alla butiker håller öppet kl 12-16, kom gärna och hälsa på oss då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.