Olofsfors Garn & Tyg

Julkuddar från Svanefors och annat fint!

Julkuddar från Svanefors och annat fint!

Julkuddar från Svanefors och annat fint!

Kuddvar med jultomte och domherrar

Nu har vi fått hem julens textilier till butiken så dagens inlägg kommer att bjuda på en del smakprov! De vackra kuddvaren från Svanefors t ex, som jag tycker påminner om julkort. Passar bra i frostigt lingonris – eller kanske ännu hellre i en skön fåtölj eller soffa därhemma….

Domherrar på grå botten

Domherrar är ett återkommande mönster på jultextilier. På denna kudde är fåglarna broderade och hörnen har fina svarta tofsar.

 Sittunderlag i fårskinn

Rundskurna “fårskinnsplättar” på stolarna (eller stubbarna…) är skönt att sitta på så här i vintertider. Ser rustikt och trivsamt ut också. Sittunderlagen finns i grått, brunt och naturvitt.

Sytips -gardinlängder i halv tygbredd

I många fall blir det fint (och ekonomiskt!) att sy gardinlängder av halva tygbredden. Tyget till gardinerna på bilden är ett vävt tyg som är ca 145 cm brett och det gick utmärkt att dela på mitten för att skapa två längder. En nätt liten kappa passar bra till, den kan man sätta på samma stång mellan de två längderna. Novembersolen lyste in i fönstret den morgon som jag skulle fotografera, så tyget, ett klassiskt vävt rödbeigerutigt jultyg med små hjärtan, ser mycket ljusare ut på bilden än vad det är i verkligheten.

Ljuslyktor som glimmar

Vackert sken sprids från de små ljuslyktorna från Svanefors. Här och var är det “små hål” i dekorfärgen på glaset där skenet kan komma igenom vilket gör att det blir ett vackert ljusspel.

Här ser man ljuslyktorna utplacerade på en elegant grå löpare med silverränder . Tanken var att jag skulle fotografera det vackra ljusskenet  utomhus i den grå skymningen, men det var helt omöjligt att få värmeljusen att brinna i snålblåsten…(gick bättre att få fram ett sken vid inomhusfotografering – som syns på den övre bilden).

Metervara “julkulor” på linfärgad botten

En gardinkappa bör ju helst hänga i ett fönster för att man ska få ett bra intryck…men, men, här får kappan hänga över stolsryggen istället då det blev lite tidsbrist (var flera saker som skulle fotograferas medan det ännu fanns dagsljus). Tyget “julkulor” finns på metervara och kan användas till många saker – gardinkappor, längder, kuddar, dukar…

                                        Förkläde med tomtar

 Rödrandigt förkläde med charmiga tomtar passar fint i julstöket! Matchande grytlapp finns också.

Kökshanddukar,klassiska

                                       Diskhanddukar får gärna vara rutiga.

Älvfåra med dimma


November är en vacker månad. Lugn och grå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.