Olofsfors Garn & Tyg

Kasper, Venedig, Janome och Candy!

Kasper, Venedig, Janome och Candy!

Nytt babyhäfte och vårglada färger i Kasper!Orange, gult, turkost och blågrönt är nya färger i akrylgarnet Kasper från Marks & Kattens. Otroligt inspirerande känns det att få sticka eller virka med ett garn i så granna färger! Alldeles nytt är stickhäftet “Sticka till baby” från M & K. Modellerna i häftet passar till Kasper, baby Ecoull och Baby bomull. “OS-mössan” i babystorlek, virkad i Kasper, blir jättemjuk och skön.

Venedig (M&K) – melerat garn i viscose/linVenedig är ett helt nytt och mycket frestande garn från Marks & Kattens. Jag har fått hem tre färgställningar och tänker beställa hem även en beige/brun nyans. I vårens stickkatalog från M&K kan man se bilder på alla beskrivningar som finns i Venedig (väntar hem mönstren inom kort), på t.ex. en kortärmad kofta, scarves och så modellen som syns på bilden ovan, ett linne med brottarrygg. M & K stickkatalog för våren 2011 finns att hämta i butiken!

Introduktionskurs i amiguruvirkning!Denna lilla gynnare sitter placerad i garnlådan med pyttenystanen “Candy” i min butik.Många barn (och vuxna) har velat ta med lillgiraffen hem, men se det går inte, den är bara skådebröd! Nej, man får virka en egen, så är det. Med beskrivning från Svarta Fåret. Alla vi som inte kan virka, amigurus eller annat, har nu chans att gå på introduktionskurs hos Åsa som driver Syateljé Salomon. Jag har redan gjort en intresseanmälan! (Se information med telnr mm om Syateljé Salomon i bloggens högerspalt).

Janome Easy Jeans och My Lock 644DJust nu pågår Janomekampanjen “komplett syateljé” med Easy Jeans och My Lock 644D. Med dessa två maskiner klarar man det mesta i sömnadsväg. Easy Jeans är en stark bassymaskin med de nyttosömmar man behöver. Overlockmaskinen My Lock 644D är perfekt att sy i trikå med, 4-trådig eller 3-trådig overlocksöm väljer man själv. (Vanlig trikåsöm finns också på Easy Jeans).

Annonsen på bilden kommer från baksidan av månadens Burdatidning, men du kanske har sett annonsen någon annanstans också. Köper man båda maskinerna samtidigt så är paketpriset ca 9790:- (Ordinarie pris, Easy Jeans ca 5495:- och My Lock 644D ca5295:-) Läs mer om symaskinsmodeller och overlockar på Janomes hemsida.

Om du funderar på en ny symaskin, kom in så kan jag berätta mer om de olika modellerna i Janomes program.

Vintervackert på bruketPå bruket är det vinter men vårtecken finns – i form av nya stickkataloger hos Olofsfors Garn & Tyg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.