Olofsfors Garn & Tyg

Knit Collage, Cora, Spira vårtyger, spetslinnen…

Knit Collage, Cora, Spira vårtyger, spetslinnen…

Vårgardiner från Spira m.flUtställningsrummet till vänster i entrén har nu bytt till vårdräkt! Grön och skön är metervaran Elin, Spiras mjukbehandlade långfibriga hellinnekvalitet. Intill hänger en matchande längd av Spiras “Stensöta”, tryckt på en kvalitet som består av hälften bomull, hälften lin. Tyget “pompom”, från Spira, som är draperat över bordet, är en metervara som piggar upp de flesta miljöer!

På bilden syns också det vackra “gallervävda” lintyget som jag berättade om i föregående inlägg. Närmast fönstret hänger en skir gardin av bomull/linkvalitet som är diskret rutmönstrad. Kuddarna och stolsdynöverdraget går i “lantlivsromantisk stil”. Mer varor i denna kategori är på ingående!

Färgglada mössor i CoraTill påsk kan det ju vara lämpligt med en färggrann ny mössa! Garnet Cora stickar man på stickor 4,5-5, så det går raskt att knåpa ihop en toppluva av denna kvalitet som består av en skön blandning av merinoull och akryl. Beskrivningar finns på klassiska ribbstickade toppluvor, med eller utan tofs. De färger jag har hemma är naturvit, chockrosa och lila.

Knit Collage (Marks & Kattens)Våga sticka ut i mössvimlet med en huvudbonad stickad i supertjockt glittergarn från Indien!

Knit Collage, ett företag i Indien där outbildade indiska kvinnor kan få arbete och lära sig ett hantverk, gör garner som är härligt “kitschiga”. Mjuk merinoull blandas med glittertrådar och/eller små plastblommor och färgglada band. En härva räcker till en mössa. Det “bulliga” garnet stickas på stickor nr 15, det “vågiga” med blommor och band stickas på nr 12.
Visst är den söt, mössan med inflätade blommor? Kanske inte svensk hemslöjdstradition, men helt klart nytt och uppfriskande!

Sytider med Janome och Baby LockMed våren kommer ännu mer sylust! I veckan har jag lyckats åstadkomma en festtopp till mig själv (inget passande fanns att köpa färdigt, så det var bara att sy!). och ett spetslinne i ledig modell till yngsta dottern. Eftersom det var trikåmaterial jag arbetade med så sydde jag det mesta på Baby Lock Wave, min snabba, starka overlockmaskin. Halsringningar och upplägg sydde jag med Janome Cover Pro 1000 CPX så de blev både elastiska och snygga. Jag valde att göra en bred tvillingsöm och tog bort den mittersta nålen på Cover Pro-maskinen – annars kan man ju alltid välja på trillingsöm eller smalare tvillingsömmar.

Marias linne är uppsytt efter ett favorittrikålinne – det var enkelt att rita av, modellen har bara sidsömmar och så en rygg à la brottarmodell. I det här fallet vek jag bara in halsringning och ärmringningar ca 1 cm och sydde tvillingsöm, precis som det var gjort på det andra linnet.

Funderar du på en ny symaskin? Kom in så kan jag berätta mer om Janomes olika modeller. Janome är världens största symaskinsproducent och samtliga maskiner har 5 års garanti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.