Olofsfors Garn & Tyg

Kwik Sew mönster till balklänning och studentklänning

Kwik Sew mönster till balklänning och studentklänning

Kwik Sew mönster till balklänning och studentklänning

 I början av juni går studentbalen av stapeln och strax därefter kommer studentdagen. Då är det fina klänningar som gäller och visst går det bra att sy med ett bra grundmönster! Till dotterns klänningar använde vi Kwik Sew 3521 som enkelt kunde justeras till önskade modeller. Den blå balklänningen fick lite djupare ringning både bak och fram, midjelinjen flyttades upp och kjolen förlängdes.

 
Den vita studentklänningen syddes av kraftig vit duchesse där delarna klipptes ut på skrådden för att tyget skulle få ett bättre fall och kännas mindre stelt. ( Lite riskabelt att göra på detta vis, man riskerar att tyget töjer sig lite vid dragkedjan t ex, då kan man få oönskade bubblor…) Vi ändrade lite på Kwik Sew-mönstret genom att korta av kjolen, men i övrigt följdes mönstret. 
 
Så här ser grundmönstret ut som vi använde till klänningarna ovan. Bilden är hämtad från Kwik Sew’s hemsida, där finns hela katalogen med massor av fina mönster.
 

 Trikå av bra kvalitet blir bra till barnkläder. Den blommiga trikån är härligt somrig och passar bra till klänningar, leggings, tröjor m m .

 

Ljuvliga små rosa rosor…tänker att man skulle kunna sy en söt liten solklänning av detta tyg till någon liten prinsessa.

 Flera kunder har på sistone frågat efter spetstyger för klädsömnad. Nu har vi fått hem en jättefin spets som finns både i svart och vitt!

 
Flöten i lysande färger! Tyget finns som metervara och är av lite kraftigare kvalitet. (För några veckor sedan fanns tyget med i en artikel om heminredning i Västerbottens Kuriren, då hade man klätt en sänggavel med detta fantastiska tyg, mycket häftigt!)

 En produkt som säljs mycket i sommartider är vaxdukar. Just nu är lagret välfyllt med runda vaxdukar (diameter 138 cm), fyrkantiga vaxdukar (140 cm x 180 cm), och vaxdukar på metervara. Myggnät är en annan populär artikel som det dessvärre verkar finnas mycket användning för denna sommar…. finns i både vitt och svart.

Och snart….om någon vecka eller två (i slutet av juni/början av juli) så kommer vi att få hem skumgummi till sofflock och stolsdynor! Vad gäller skumgummi så fick vi ett fint tips av leverantören om hur man gör snygga huvudgavlar till sängen av två st sofflocksdynor, fibervadd på metervara, lakansväv, kontaktlim, häftklammer och ett snyggt yttertyg. Vi får se, kanske kommer ett visningsprov om detta här på bloggen längre fram!

Trevlig midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.