Olofsfors Garn & Tyg

Lantlivsstil med monogramkuddar och knytbandsgardiner

Lantlivsstil med monogramkuddar och knytbandsgardiner

Första leveransen av vårens textilier har kommit!
Idag har jag roat mig med att packa upp jättefina textilier i romantisk lantlivsstil från tyggrossisten Boel & Jan. Den vita monogramserien har utökats med runda, mjuka kuddar och små lampskärmar. Sedan förut finns knytbandslängder (säljs i par), färdigsydd gardinkappa på metervara, stolkuddefodral och fyrkantiga 40×40 cm kuddfodral – samtliga med vackert monogram.

Monogram gardinkappa i färgställning “zink”
Nytt för säsongen är monogramserien i zinkfärg med vitt broderi. Otroligt vacker! I denna serie finns kuddar, knytbandslängder och färdiga gardinkappor.

Nya varor fyller arbetsbordet!Här är dagens leverans (minus 3 stora tygrullar som inte kom med på bilden). Längst fram på bordet syns två vita paket med en riktigt gammaldags trådgardin av en typ som man kallar “myggtjäll”. Väven är gles med små “duttar” som ett mönster. Av denna vita “myggtjäll” finns både färdig gardinkappa och en bredare metervara (110 cm bred tror jag) med spets längs båda kanterna. Så skir, så fin!
Ovanpå de vita paketen anar man ett vitt tyg med blå blommönsterslingor, påminner lite om mönster man ser på finare porslin. Bara sååå vackert!

Tänk en duk i grönt med vita prickar…tänk kaffe och goda kakor…Vårens “must have”, ett grönt bomullstyg med vita prickar. Skulle vilja sy: duk, förkläde, bordstabletter, kuddfodral, en söt gardinkappa, kanske en vid rynkad kjol? (Undrar vem som kan vilja ha en sån? Men den skulle bli fin!) . Rullen intill är vitt linne – en medeltjock kvalitet som blir fin till gardiner, kuddar, väskor eller kanske till något klädesplagg med lite raka snitt (tunika?). Fick även in en rulle svart lintyg, så nu har jag ganska många färger av lintyg i mitt lager.

Ottlite uppladdninsbar arbetslampa
Nu har jag laddat upp den nya Ottlitelampan, se så fint den lyser i mörkret! Ingen sladd är inkopplad, lätt bär man denna hobbylampa med sig och placerar den där man tänker sitta och jobba. T.ex. vid något av borden på Kafé Anno 1762 i samband med stickkafé. Sen kan man sticka i svarta garner så mycket man vill och se varenda maska!Tre timmar räcker det nyladdade batteriet. Är man i närheten av en kontakt kan man istället koppla in sin lampa och spara batterikraften. Poängen med Ottlites belysningar (finns även bordslampor, golvlampor, lysrörsarmaturer) är det behagliga ljuset som påminner om dagsljus. Färger syns i sina rätta nyanser (det gula ljuset från glödlampor förvränger färgbilden) och ljuset ger en bra kontrast utan att man bländas.

Masugnen i vintersol
Februarisolen lyser över bruket! Välkommen hit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.