Olofsfors Garn & Tyg

Lovikkagarn, 1-tr melerad ull, Svarta Fårets Raggsocksgarn och andra nya garner!

Lovikkagarn, 1-tr melerad ull, Svarta Fårets Raggsocksgarn och andra nya garner!

Lovikka från Morjärv Ullspinneri
Idag har jag packat upp en låda härliga garner från Ullcentrum Öland. Vilka läckra färger det finns på Lovikkan! Lejongult t.ex., snyggt tillsammans med mörkgrått. Limegrönt – bli först med illgröna Lovikkavantar! Övriga färger som nu finns hemma är svart, mörkgrått, ljusgrått och natur. Lovikkan är “den rätta”, av svensk ull och spunnen i i Morjärv. Det finns beskrivningar på vantar, mössor, pulsvärmare och tröjor!

1-trådig melerad, eller vit, ull från Ullcentrum Öland

Av den vackra 1-trådiga ullen kan man sticka fantastiska sjalar! Med stickor nr 8 och bara räta maskor går det snabbt. Bilden visar flera nya färger för våren 2010, t.ex. “mandel”, översta bilden t.h., och ljung, nederst t.v.

Svarta Fårets Raggsocksgarn
Ett klassiskt sockgarn som hänger med år efter år är Svarta Fårets Raggsocksgarn. Det finns en hel del att välja på, enfärgat och melerat. Hyllorna är återigen fyllda!

Tove från Sandnes Garn
Tove är ett tvåtrådigt ullgarn som är lämpligt att tova i maskin. Det är lite tunnare än Fritidsgarn, som också kan tovas i maskin. Har nu fått in mera av färgerna svart, grått, natur samt petrol, lime och rosa. (Om du vill se exempel på beskrivningar kolla in Sandnes Garn).

Carro Magic från Marks & Kattens
Vårens nya nyanser i Carro Magic! Ja, rent magiskt är det att sticka av detta garn i mjuk och skön akryl, utan minsta ansträngning växer ett vackert mönster fram, på tröjan, mössan, fuskpolon eller vad man nu stickar.

För övrigt kan jag berätta att jag äntligen fått in mer ekologiska trästickor (strump). I dagsläget finns alla storlekar, från 2,5 – 6mm. Trästickor har den fördelen att de inte glider så lätt ur stickningen, de är sköna att hålla i och “klirrar” inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.