Olofsfors Garn & Tyg

M & K Alpaca Silk, virkat i Fame Rand, mer Love, mössor och REA!

M & K Alpaca Silk, virkat i Fame Rand, mer Love, mössor och REA!

Virkad sjal och basker i Fame RandDet roliga garnet Fame Rand (av vilket man bl. a. kan sticka läckra randiga långstrumpor) kan användas till många olika modeller. Beskrivningen på den virkade sjalen och baskern är alldeles ny för våren (nåja, vinter är det väl än…). På bilden ovan ser man också några nystan av det fårskinnsliknande garnet Love som blivit mycket omtyckt. Nu har jag äntligen, äntligen fått in en ny leverans av Love, i färgställningarna natur och gråsvart.

Mössa med nederkant i Love (beskrivning M & K)foto: Bagarbertan
Jag gillar mössor och har de senaste vinterveckorna funderat på hur den perfekta mössan skall vara. Tjock och vindtät? lätt och luftig? elegant? sportig? med häng? utan häng? Nej, det går inte att hitta endast en mössa som är den perfekta, man måste nog ha flera olika, en för varje situation och väder….Jag har en möss-frände i Bagarbertan, som stickat upp den grå mössan med lurvkant i Love (M&K) och den vita , vackra mössan med flätbård i garnet Smart (Sandnes Garn). Vi har dryftat diverse mösstekniska frågeställningar såsom kullens höjd och vidd, spänsten i mössans nederkant mm . Jag tror vi kom fram till vissa insikter som jag kan berätta mer om när du kommer till butiken där mössorna finns att skåda.

Mössa med flätbård i Smart (Sandnes Garn) foto: Bagarbertan
Basker eller mössa? Vacker är den i alla fall, den vita huvudbonaden med flätbård, stickad i Smart, ett superwash ullgarn, 22 m/ st. 3,5. Beskrivningen kommer från Sandnes häfte “Tillbehör”. (Apropå Sandnes Garn så har jag precis fått en leverans från dem av bl.a Fritidsgarn, Sisu och Smart. )

Klassisk väst i Superwash Safir (M&K)Superwash Safir är ett mittemellantjockt ullgarn. 24 maskor/ st. 3-3,5. Garnkvalitén har funnits länge i M&K:s sortiment och är mycket omtyckt. Perfekt till den klassiska västen på bilden ovan. Eller till Stenmarksmössor!

Finsjal i Alpaca Silk (M & K)Visst är den vacker, sjalen med vågkant? Den kan knytas lite bohemchict runt halsen eller draperas vackert över axlarna. Denna sjal borde vara lösningen på “vad-att-ha-till-den-tunna-finklänningen-utifall-det-blir-kallt-på-sommarbjudningen/bröllopet/vårbalen”.

Rea pågår till 19/2 på gardinmetervaror!
Vill bara påminna om att jag har rea på alla gardinmetervaror (med undantag av ev. nya leveranser) just nu. Prissänkningen är 25 – 50 % på ordinarie priser. (Priset som anges i bilden är ordinarie pris). Rean pågår t.o.m den 19 februari.

Januaribilder från Olofsfors bruk
Det är nog den vackraste vintern på många år på bruket (och överallt i Nordmalings kommun). I slutet av förra veckan var jag tvungen att springa ifrån butiken en stund och fotografera. Jag klättrade upp på stora snöhögar och fann nya bildvinklar! Här syns sädesmagasinet i förgrunden och kalkboden bakom snöiga björkar längre bort.
Vy mot hyttan. Lyckades undvika att få med min skugga på denna bild vilket inte var lätt när jag hade den lågt stående solen i ryggen.

Ålidbergets längdspår mellan snöiga granarÅlidbergets skidanläggning ligger bara ca 10 km från Olofsfors. Här kan man åka slalom i härliga backar eller åka längdspåret på toppen av berget. Jag är säker på att detta 5km-spår är det vackraste i hela Sverige! Terrängen är omväxlande med myrmarker, partier med stora ståtliga granar, höga höjder med martallar och utsikt mot havet. Gilla! Ålidbergets Skidanläggning finns nu också på face-book.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.