Olofsfors Garn & Tyg

M & K Ecoull och Linen, Sy-lan, Milano “Åremössangarnet”

M & K Ecoull och Linen, Sy-lan, Milano “Åremössangarnet”

Mössa med muscher, vågig scarf i LinenTvå pigga modeller, Maria och Linnea, fotomodellar på garagetaket intill skorstenen. Vi hittade denna perfekta fotoplats när vi letade efter bra ljus i den sena novembereftermiddagen. Maria har en skön mössa i Ecoull från M & K som är stickad efter en beskrivning från ett häfte från “Svarta Fåret” (med modeller på plagg i Svarta Fårets Raggsocksgarn som har samma sträckning). Linnéa visar en elegant vågig sjal som är stickad i kvalitén “Linen”, efter en beskrivning från Marks & Kattens.
Det är härligt på garagetaket – en blek sol lyste en liten stund på oss, men det var inte direkt varmt…Tack Maggan för att du har lånat ut dina stickade alster ett litet tag – både mössan och scarfen finns att beskåda just nu i butiken.

Oooh, vackra Ecoull!
Sy-lanet på bruket 23-24 oktoberNäst sista helgen i oktober hade vi sylan på bruket. Åsa jobbade med ett lapptäcke, en “gör-det-själv-sats” med läckra tygbitar som säljs i påsar från designföretaget “Oddbirds.” Själv sydde jag klart två gardinlängder till sovrummet hemma och färdigställde slöjdalster som mina flickor inte hunnit med. Projekten varierade på sylanet, det mest avancerade var nog ändå Gun-Evas vinterkappa sydd efter ett Burda-mönster som anpassats för att passformen skulle bli perfekt. Denna gång var vi 7 personer som sydde tillsammans på lördagseftermiddagen och sedan hela söndagen. Fantastiskt god mat åt vi också – som Kafé Anno 1762 hade lagat. Faktum är att det finns anledning att vara med på sy-lanet bara för att vi får så god mat och så gott fika!

Milano – garnet till “Åremössan”“Åremössan” (stickas i “Milano” från Hjertegarn) är ständigt aktuell. Nu har jag fått hem ännu mer av detta fluffiga garn – bl.a garnnystan i färgställningarna turkos, svart, grått, natur, melerat orangegrått och melerat lila. Andra färger finns hemma sedan tidigare.

Kudde med pärlfrans från Boel & JanLite festligt känns det allt med en vinröd kudde i taftliknande tyg med pärlfrans. Kudden matchar ett gardinset med liknande pärlfrans som hängs upp med hjälp av sydda hällor. En svart rund kudde finns också i samma typ av tyg. Fint i både vardagsrum och sovrum!

Oemotståndligt jultyg från Frankrike!
Jag var bara tvungen att köpa in det vackra satinvävda tyget med mönstertryck föreställande gamla träskidor, kälkar, vintergranar och snöskor. Tyget ligger på 280 cm bredd, men kan delas till 140cm bredd. Syr man t ex en gardinkappa slipper man antagligen att skarva tyget om man utnyttjar den fulla bredden. Annars kan jag tänka mig att detta tyg är fint till kuddar, gardinlängder, textiltavlor.

November och december är roliga tider på bruket! Vi har att se fram emot stickkafé 11 november, julmarknad 27-28 november, stickkafé 9 december och Sveriges kallaste luciafirande 13 december. Läs mer på Olofsfors bruks hemsida.
Du kan också följa vad som händer på bruket på Olofsfors bruks egen sida på facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.