Olofsfors Garn & Tyg

Mandarin Baby – nytt häfte! Modetyger & vaxdukar!

Mandarin Baby – nytt häfte! Modetyger & vaxdukar!

Mandarin Baby – nytt häfte! Modetyger & vaxdukar!

Mandarin Baby 1206Nu finns vårens nya babyhäfte från Sandnes Garn i butiken! Nya färger i Mandarin Petit är orange, mintgrön och khaki. (Klicka på länken så kan du se alla fina modeller i det nya häftet).

Mönstrad viskos och batikfärgad polyestertrikåTvå modernt (har börjat fundera over om inte ordet “modernt” börjar låta lite gammaldags…?) mönstrade viskostrikåer i rosa och blå toner väntar på att bli uppsydda till t ex t-shirts eller sommarklänningar. Den batikfärgade blågrå polyestertrikån är också ny för våren, perfekt till en tuff tunika, klänning eller kjol.

Underbara prickiga bomullstyger!Prickiga tyger för den 50-talsinspirerade! Kvalitén är skjortblustunn bomull, mycket behaglig!

Storblommig viskos m m Stormönstrade rosa blommor på vit botten blir läckert till sommarens plagg. Mycket fräscht till solbrännan som man förhoppningsvis snart skaffar sig, genom måttligt solande, givetvis, och användande av solskydd. Det vitrosa tyget är av en skön viskoskvalitet, det blå tyget intill, med samma “fall” och känsla som viskosen, är förunderligt nog en polyester! Polyester är ett material som hela tiden utvecklas, från att förr närmast ha varit ett skällsord är polyestern numera i klass med de sköna viskoserna.

Batikfärgad bomull med spetsapplikationerVilket underbart tyg! Rosalila batikfärgad botten med påsydda blomapplikationer i vit spets och andra tygmaterial. I princip skulle man kunna göra ett sådant tyg själv… men jag tror jag väljer den färdiga metervaran på bilden ovan!

Lapptäckstyg i svart/guld/rosaFin glans har bomullstyget med fina små blomrankor i guld och rosa på svart botten.

Vaxdukar!Många vaxdukar finns att välja på i butiken, storblommigt, prickigt, färgglatt, klassiskt…Förutom vaxduk på metervara (ca 140 cm bred) så finns även färdigtillklippta, klatschiga (det var väl ett gammalt hederligt uttryck!) runda dukar i olika mönster, ca 138cm i diameter, lagom stora till kaffebordet på altanen eller balkongen.

Vårvinter i Västerbottens inlandPåskhelgen har precis passerat, med härligt skidföre. Det är en alldeles speciell känsla att nästan utan ansträngning enkelt kunna glida fram på skare i en solstrimmig skog. Ja, det var nog säsongens sista skidtur, det.

Vårfåglar på Olofsforsåkern, NordmalingFrån inlandet till kustlandet…Vårfåglarna har anlänt till den stora åkern i Olofsfors. Ett riktigt vårtecken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.