Olofsfors Garn & Tyg

Mandarin petit. Lantlivsstil i blått och vitt.

Mandarin petit. Lantlivsstil i blått och vitt.

Mandarin Petit i nya färgen korall
Korall är nyaste sommarfärgen i det fantastiska bomullsgarnet Mandarin Petit (Sandnes garn). Hur snygg ser inte solbrännan ut (alltså den måttliga solbrännan, vi solar försiktigt och tänker på hälsan) i denna färg? Modellen på bilden ovan finns i det senaste häftet, Mandarin Petit 1005.
Två nya gardinkappor på metervaraCa 40 cm hög är den vackra gardinkappan i “mormorsstil”.
I “Notre Dame”-serien har jag nu också fått in en gardinkappa på metervara. Sedan tidigare finns hissgardin, kuddvar, stolsfodral, knytpåse, lampskärmar och kökshanddukar i denna stil.
Sommarfräscha textilier i blått och vittBlått och vitt. Somrigaste färgerna? Jag tycker man längtar till en stuga nära glittrande vatten när man ser de blåmönstrade tygerna och den broderade kudden i vitt. Där, på stugtrappan sitter man och njuter med ett glas saft i handen…Inne i huset finns förstås en skön stol att sitta på och en vacker kudde att luta sig mot om man vill ta en tupplur. I fönstret hänger helt säkert ett par vackra blåblommiga knytbandslängder från Boel & Jan. (Alla de blårandiga/rutiga och blommiga textilierna kommer från Boel & Jan ab)
Fresco, melerat bomullsgarn från Svarta FåretFresco är ett skönt melerat garn från Svarta Fåret. Fina beskrivningar finns på barntröjor, damväst, virkade barnkepsar (jätteläckra!).
Vårfloden på bruketAlldeles gratis är vårforsens skådespel i Leduån. Den mest spännande akten utspelas nedanför masugnen just där vattnet kastar sig utför rännan med dunder och stänk. Bruset är högt, det går knappt att prata med varandra där man står och tittar på flödet. Kom och upplev!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.