Olofsfors Garn & Tyg

Mellan pumpa och tomte

Mellan pumpa och tomte

November månad har gjort sitt intåg och bjudit på de första skojiga snöflingorna som lagt sig, en stund, på pumporna som är kvar sen förra helgens Halloweendekoration. Apropå Halloween och Allhelgonahelg, så hade Hytta Linda gjort två olika utställningar inför denna helg i sin glashytta; ett bord med bl.a läckra orange glas och gulliga “spöklyktor” (för värmeljus), och intill en liten utställning med glas i svart och vitt, av mer “sakral ” karaktär. Halloweendukningen gjorde sig väldigt bra på en svartvit storrutig duk, “Tivoli”, ifrån Spira, tillsammans med sydda tygservetter i svart kraftig bomullsväv. Spiratyget är en av många fina inredningstextilier som finns i min butik. Under veckan som gått har Linda sedan successivt skapat nya glas och ställt fram, för att byta över till temat “fars dag”. En ny duk finns också på plats.

(foto i lysrörsljus, inte riktigt rättvisande färger!)

“Fars-dag-temadukningen” som f.n. finns hos Hytta Linda består av bl.a tuffa mönsterblästrade whiskeyglas i både klarglas och svart. Bordduken, som skall understryka det maskulina temat, är en New York inspirerad metervara i brun-svart-vanilj-turkos toner med mäktiga, glittrande skyskrapor. New Yorkenergin i duken har harmoniserats med en matchande löpare i beige linnetyg.

Mera garn!
för några dagar sedan kom ett stort paket ifrån Sandnes Garn, innehållande bl.a Kitten Mohair i en ny ljuslila nyans. Kitten Mohair är ett härligt garn som kan användas till bl.a koftor och tunikor, ibland tillsammans med en tråd av en annan kvalitet. Titta gärna på Sandnes Garns hemsida, där finns bilder på uppstickade modeller och information om deras härliga garner. Om du klickar på rubriken nyheter så får du upp de senaste häftena.

Mormorsmuddar i Eco Babyull (från Marks & Kattens)
En av bygdens stickerskor kom upp i butiken och hade de vackraste “momorsmuddar” på sig. De var stickade av Eco Babyull, som numera finns i flera underbara kulörer, efter en relativt enkel (det tror man inte!) beskrivning. Uddkanten stickas samtidigt med huvuddelen, inget “eftervirkande” alltså. Ett 25g nystan räcker till ett par! Tips – sticka många i olika färger, sticka julklappar? (Skulle nog kunna stickas i kashmirull också, om man vill lyxa till det).

Sy & trivs på Olofsfors bruk nästa helg!
Svart lin/bomull med broderier i beige och vitt tryck

Knappar är pricken över i

Nu närmar sig syhelgen! Det finns ännu plats för någon eller några till, hör av dig till Gertrud på Olofsfors Garn & Tyg om du är intresserad Lördag e.m. 14 nov och hela söndagen 15 nov syr vi tillsammans på bruket. Som vanligt håller vi till i lagår’n, i ett stort konferensrum med gott om plats. Kaffe/te finns i konferensrummet, middag (lö) och lunch (sö) äter vi på Kafé Anno 1762. Medtag symaskin och syprojekt. Inom gruppen har vi möjlighet att fråga varandra vid ev. problem och jag (Gertrud) hjälper till som “syfröken” efter bästa förmåga. Kostnad 450:- pp.

Tomtar börjar smyga sig inJust nu är det bara lätt tomtevarning, men om några veckor ser vi nog dem lite överallt. I butikens träskåp kan man redan hitta en hel del jultyger. T.ex. stilistiska mönster från Spira, tryckta på en kvalité av lin/bomull, eller mer tradtionella julrutor (metervara) och färdigsydda gardinkappor i varmröda nyanser från Boel & Jan ab. Från AG Pehrson ab kommer gardinkappa och kuddvar med broderade tomtar, se bilden ovan.
Veckans blogg startade med pumpor och avslutas med tomtar! Fast tomtarna skall man nog se som en början på vad som komma skall…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.