Olofsfors Garn & Tyg

Microfleece, hundtand, svart crepe, skön tunikabomull

Microfleece, hundtand, svart crepe, skön tunikabomull

Oooh, vilken mjuk microfleece!Idag fick jag höstens första leverans av modetyger! Bara riktigt fina saker, allt kommer från en tysk grossist jag handlar ifrån emellanåt. T ex vit microfleece (samma som jag haft hemma förra säsongen) som är perfekt att fodra mössor med, tunn och smidig som den är. Eller att sy tröjor av – de blir varma och sköna att ha under en skaljacka. Microfleecen har bra andningsförmåga samtidigt som den är lätt och relativt vindtät.(Bredd 150 cm, pris 220:-/m)

Svart crepe och hundtandsmönstrat ulltygSnygg drapering, om jag får säga det själv! Har försökt skapa ett intryck av blus och kjol genom att enbart vira lite tyg på min provdocka. Det svarta crepetyget i “blusen” är det perfekta tyget för den klassiska “lilla svarta” klänningen, eller förstås till en blus eller tunika… Tyget är en crepekvalitet med lagom tyngd och mjukt fall bestående av 85% viskos och 15% ull. Tvättas i 30 grader. (Bredd 130 cm, pris 190:-/m). Hittade ett mönster i Buttericks katalog, nr B5277 som jag tror skulle passa utmärkt att använda till just detta tyg. (Se bilden på gröna klänningen i högerspalten.)

Det hundtantsmönstrade tyget i “kjolen” blir ju också väldigt läckert i en kort jacka eller en klassisk kavaj. Byxor? Ja, kanske det? Tygkvalitén är en blandning av 49% ull, 29% polyester, 20 % bomull och2% elastan. (Bredd 145 cm, pris 280:-/m)

Kokt ull/tovat ulltygObs! Den röda nyansen är svår att fånga på bild, den är i verkligheten mörkt varmröd med dragning åt vinröd.

Några kunder har på sistone efterfrågat ulltyg av kraftigare sort som man kan brodera på, för att t ex skapa vackra kuddar. Nu har jag fått hem ett ulltyg i en kvalitet som kallas för “kokt ull”, dvs den är lätt tovad, som passar fint både till kläder och heminredning. Man behöver aldrig zickzacka några kanter, för tyget rispar inte upp sig!

Dubbelsidigt bomullstyg med mjukt fallTygets färger är i verkligheten lite mer dämpade än vad bilden visar, den blå tonen drar åt “jeansblåhållet”, dvs mot gråblått.

Härligt mjukt och skönt är det fina bomullstyget som är blommigt på ena sidan och enfärgat på den andra. På bilden ovan ser man den enfärgade sida sticka fram. Kanske använder man den enfärgade sidan till detaljer, kantslåar, ficklock, kragar? Kvalitén är 100% bomull, bredden är 150 cm. (Pris 215:-/m) Eftersom tyget är dubbelt är det också lite tjockare än vanligt blustyg i bomull.

Välkommen in och titta på nyheterna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.