Olofsfors Garn & Tyg

Modevisning! Sy klänning på Cover Pro 1000 CP. Reserapport del 3 från Janome Nordic Institute i Oslo 15-17 jan 2010

Modevisning! Sy klänning på Cover Pro 1000 CP. Reserapport del 3 från Janome Nordic Institute i Oslo 15-17 jan 2010

Haute couture – brudklänning som du syr själv på din Janome!Som jag berättat tidigare så fick vi deltagare (Janome/Elna/Babylock återförsäljare i Sverige, Norge, Danmark) gå olika minisykurser under seminariedagarna. Där provsydde vi nya maskiner och fick också många idéer om syprojekt som vi kan dela med oss av till våra kunder.

Ännu mer syglädje fick vi oss till livs i samband med lördagens fantastiska festmiddag då vi fick vara med om den stora “Janome-modevisningen”. Visst är den volangprydda brudklänningen läcker! Samtliga plagg var “hemsydda” av kreativa Janomemedarbetare, med hjälp av maskiner från Janome, Elna och BabyLock. Jag tror att en del av kläderna var egendesignade och en del var uppsydda efter mönster ur modetidningar som t.ex Burda. De kvicka modellerna hann med många ombyten, så vi fick se ett stort antal kreationer, kul!

Låt overlocksömmarna synas!
En overlock är ett ovärderligt komplement till din symaskin. Snabbt syr man en tröja i ett stretchigt tyg med overlocken, t.ex Janomes modell ML 644D, eller på BabyLock Imagine Wave.
Du kan också använda overlocken till att kasta sömmarna, det blir snyggare eftersom tyget inte drar ihop sig som när man använder sick-sack, och det går mycket fortare!

Sy barnklänning på Janome ML 644 och Cover Pro 1000CP
Länge har jag väntat på att få prova Cover Pro 1000CP, en maskin som bl.a. syr fina, sömmar med dubbel och trippelnål. Med coversömmen fållar man t.ex. t-shirten snyggt (så där som på färdigkonfektion) eller så gör man snygga dekorationssömmar på ett plagg med trippelnålarna.
Här sitter vi ett helt gäng och lär oss hur man gör för att enkelt och rationellt sy en barnklänning enbart med hjälp av overlock och Cover Pro. Själva symomentet går rysligt snabbt, för maskinerna är pigga rackare, lite längre tid tog det att göra förberedelserna.

Klänningen syddes i ett smårutigt tyg och dekorerades med spetsar i midjan och nertill. Kom till min butik så kan du titta lite närmare på de olika sömmarna!

Ott-Lite, ditt ljus i mörkret!
Allt handarbete blir roligare om man får jobba i bra ljus! Ott-lite är ett amerikanskt företag som i samarbete med bl.a. ögonkliniker i USA har forskat fram vilken typ av ljus som är behagligt för ögat. Vi fick under ett kort seminarium t.ex lära oss att det inte är så enkelt som att bara göra ljuset starkare för att man skall se bättre, andra egenskaper hos ljuset kan vara viktigare. Ott-Lite har tagit fram olika modeller av belysning, praktiska bärbara arbetslampor, bords- och golvbelysning m.m. Ljuset från samtliga lampor påminner om dagsljuset. (Har några demonstrationslampor i butiken, kom in och titta).
Utställning av Ott-Lite belysning. Lägg märke till den lilla svart lampan på bordet till vänster, denna arbetsbelysning är uppladdningsbar, batterierna räcker 3 timmar. En sladdlös ljuskälla som är perfekt att ta med sig till stickkaféerna!

Mer från modevisningen – långklänningar, tunikor, folklorevästen!
Det var så spännande att se så många olika festklänningar!Kolla in folklorevästen, den är fin till den rosa tunikan! Den något suddiga kjolen t.h. består av en mängd olika mönstersömmar, en idé att ta efter!Tack, Janomegänget för en härlig modevisning! (Titta på den gröna sidenkläningen vilka fina broderier man kan göra med en Janome broderimaskin!)

HemkomstenHåhåjaja, här står min bil översnöad på Umeå flygplats. Minus 15 grader och snöar småspik…Tillbaka till verkligheten! Men, med härlig inspiration i bagaget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.