Olofsfors Garn & Tyg

Nya färger i Austermann Step 6! Nyheterna Sirdar Divine och Sirdar Freya!

Nya färger i Austermann Step 6! Nyheterna Sirdar Divine och Sirdar Freya!

Nya färger i Austermann Step 6! Nyheterna Sirdar Divine och Sirdar Freya!

Austermann Kid Silk – 75% Mohair 25% silke, n 25g= ca 225m
Idag packade jag en väska med garnnyheter som kommit till butiken under veckan som gått. Alla nystanen fick följa med ut på en fotopromenad längs Lögdeälven! Tänkte att det kunde vara roligt att fotografera garn på andra ställen än i butikens hyllor…Tror jag kommit på ett smart sätt att kombinera tre av mina stora intressen, garn, foto och promenader i naturen!
Sirdar Divine – 72% polyester 28%Akryl
En av höstens nyheter från Sirdar – garnet Divine som är mjukt, fluffigt och blänker! Snabbt stickar man ett par pulsvärmare eller så kanske man väljer den fina v-ringade tröjan som är stickad på tvären….eller något annat som finns i det fina mönsterhäftet.
Sirdar Crofter dk – 60%akryl, 25%bomull,15%ull. 22m/st4
 Crofter dk är ett garn som passar till mycket, mössor, tröjor, sockar…Man kan nog säga att det är ett “året-runt-garn”, lagom varmt och svalt! Garnkvalitén finns i många fina meleringar. Precis nyinkommet är mera garn i den lilablå nyansen och en blågråvit variant. Många fina beskrivningar hittar du på Tee Tees hemsida, under fliken “gratis mönster” och därefter “garnkvalité” Sirdar Crofter dk.
Austermann Caleido lace -85% Baby alpacka 15% Ren ny ull n 50g = ca 250m. 18 m / st 3,5-4,5
Caleido lace är ett nytt garn i butiken. Tunt och supermjukt. Finns hemma i två färgställningar, nyansen blå/grön/orange och nyansen svart/grå. På Tee Tees hemsida finns en beskrivning på en damtröja, garnåtgång i medium 250g,  där stickor 4,5 används (se bild nedan). (Själv funderar jag på att sticka en enkel halstub av detta garn.)
Tröja i Austermann Caleido Lace. Bild från Tee Tees hemsida.
Tee Tee Elegant – jojobaolja, aloe vera, vitamin E.Härva 50g = 500m. 27m/35 v st 2,5-3
Från Finland kommer finsmakargarnet Elegant (Tee Tee)som är ljuvligt skönt och lätt Kvalitén är en blandning av kamull och tussahsilke som är behandlat med både jojobaolja och aloe vera (handtvätt). Nya färger för hösten är blåpetrol (lyckas ej fånga nyansen på bild,färgen är djupt blåturkosgrön) och plommon.  Sjalar, tröjor, koftor, spetsvantar mm kan man sticka av detta garn. Titta här bland Tee Tees gratis beskrivningar till “Elegant”!
 
Sirdar Heads Up – 78% akryl, 12% mohair, 10% polyester. Nystan 50g = ca 100m. 14 m/19v st 6,5
Ibland vill man att det ska gå fort! Då passar det bra med “Heads Up”, ett “allt-i-ett-paket” där man får garn, tofs och beskrivning (på engelska, sv översättning på gång!) på köpet. Mösspaketet finns i nyanserna brunt och lila.
Sirdar Freya – 55% bomull, 31 % akryl, 14% polyester. Nyst 50g =110m. 14m/19v, st 6.
“Mjuk och borstad vinterbomull” står det på banderollen till Freyagarnet. Känslan är fast och skön, ja, rustik skulle man kunna säga. Sirdar har gjort ett inspirerande Freya-mönsterhäfte fyllt med fina modeller. På Tee Tees hemsida hittar man fler modeller, bl a en ursnygg långväst med flätor, under fliken gratis mönster/Sirdar Freya.Se bild nedan!
Långväst i Freya från Sirdar. (Bild från Tee Tees arkiv)
Austermann Step 6 – Irish rainbow colours. 75% ull, 25% polyamid. Nyst 150g = 375 m. 22m/30 v st 3-4.
 På en tallbarrsmatta passade det bra att fotografera dessa vackra nystan tyckte jag. Har inte använt en sådan bakgrund tidigare. Omväxling förnöjer…Fast garnnystan är vackra var de än placeras förståss! Garnet, ja, det är Step 6 som är ett mycket trevligt garn till allt möjligt. Ett favoritgarn till sockar (ca st 3-3,5)! (klicka på länken så kommer du direkt till strumpmönstret) Vill man sticka tunnare strumpor i samma sköna kvalité, då väljer man “vanliga” Step (st 2,5). 
Helt otroligt så mycket fina garner det finns just nu! Välkommen in i butiken och titta/känn på allt nytt vi har fått hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.