Olofsfors Garn & Tyg

Oddbirds halsband, Sandnes Garn, Sirdar Crofter Dk, Freedom Spirit

Oddbirds halsband, Sandnes Garn, Sirdar Crofter Dk, Freedom Spirit

Halsbandsburk från Oddbirds
Nu har jag provat på att göra ett Oddbirdshalsband! Det gick riktigt bra, allt fanns i burken (förutom symaskinen som var bra att ha när man vändsydde delarna till blomman), träpärlor, tråd, pippifågel. T.o.m jag begrep instruktionen. Roligt pyssel var det att skapa sitt halsband. Jag har flera burkar med halsbandsingredienser i butiken – det är bara att välja sina favoritfärger.
Storebror ser mig
Idag blev den installerad, den omtalade “svarta lådan”. Allt jag registrerar i kassaapparaten och varje lådöppning noteras i denna lilla box. Vid behov kan myndigheterna sedan tanka information från den lilla lådan. Har väl uppfyllt nya kassaregisterlagen nu, vad jag vet, med ny kassaapparat och “black box”. Kolla, nog börjar det vara mycket “high-tech” apparater på bänken där tygpackar borde ligga istället…Garnleverans från Sandnes Garn!Nu finns det riktigt många färger av Easy! (Motsvarar ungefär Drops Eskimå i tjocklek). Easy blir fint i virkade mössor av “OS-typ”bl.a. Garnkartongen innehöll också en vacker blå färg och en ny rosalila färg av bomullsgarnet Mandarin Petit samt tre förpackningar Mandarin Classic (jeansblå, natur, vit). Mandarin Classic är lite grövre än Petit, stickas på st nr 4. Kvalitén har funnits ett bra tag, men är ny hos mig. Jag blev glatt överraskad av det vackra, mjuka bomullsgarnet som har en sidenaktig lyster.Det finns många fina beskrivningar i häftena från Sandnes Garn på koftor och tröjor i Mandarin Classic. (Framförallt i Mandarin-häften, eller i Mix Dam)
Mandarin Petit har flyttat ut från hörnetSåhär på vårvintern börjar det bli dags att rumstera om i garnhyllorna. Alpackagarnerna får tränga ihop sig lite mer och Mandarin Petit får bre ut sig igen i flera fack.En “beanie” i Crofter Dk från Sirdar, det blir en lämplig vår- och sommarmössa! Beskrivning på mössan fås gratis när du handlar garn. Tack Runa, som stickade upp Croftermössan och luvan i Freedom Spirit, (Marks & Kattens) på bilden nedan!Mössan i Freedom Spirit är riktigt varm och go, garnet består av 100% mjuk ull.
Mera virkade små korgarIgår kom Sarah (tack Sarah!) förbi med ytterligare två virkade, modell mindre och ännu mindre, korgar. Dom är bara för fina! Korgarna består av en innerkorg och en ytterkorg. Den inre, som är längre, viks ned över ytterkorgen. Beskrivningar till korgarna kommer från Marks & Kattens liksom garnet, Bianca. Allt finns att inhandla i en garn- och tygbutik i Olofsfors!
Utsikt från mitt fönster onsdag 24 marsDet råder nog ingen tvekan om saken, det är mer vinter än vår ännu. Lika bra att njuta av vintern ett tag till, åka skidor och kanske sticka fler OS-mössor att ha i påsk…Apropå skidåkning så har vi ju en fin backe och ett vackert längdskidspår här i närheten, Ålidberget. Om du vill veta mer om det aktuella läget i Ålidberget besök gärna min nya blogg “alidberget.blogspot.com”.
– Visst kommer du ihåg, imorgon torsdag 25 mars är det stickkafé på Kafé Anno 1762 igen! Olofsfors Garn & Tyg är som vanligt öppen innan, kl 18-19. Vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.