Olofsfors Garn & Tyg

Olofsfors bruk – vackert som ett julkort!

Olofsfors bruk – vackert som ett julkort!

En snöig gran
God Jul och Gott Nytt År vill jag önska alla läsare av denna blogg! Varsågod, ännu en bild av vår stiliga julgran i Olofsfors, nu med snöbelagda grenar och tänd belysning! Tack till Sören och Anders som mixtrade med kablarna så att jag skulle få tända lampor med på min bild, som skarpögda kan se om de tittar noga, trots att det var “ljusan” dag! (Lamporna tänds normalt samtidigt som gatubelysningen).
Stjärnmönstrade vantar i Sisu superwash ullgarn
Sandnes Garn har otroligt många fina beskrivningar på vantar, sockar, mössor och tröjor med det klassiska stjärnmönstret. T.ex vantarna på bilden, som stickas i Sisu. Sisu är ett superbra garn för allt möjligt, mjukt, varmt, vackert och slitstarkt. Garnet består av 80% ull och 20% nylon och kan tvättas i maskin på 40 grader. Stickor 2½-3. Finns i många färger! Tänkte bara jag skulle tipsa om vinterns vackraste vantar!
Överkast på metervara, bredd 280cm
För två dagar sedan fick jag höstens sista varuleverans, från Boel & Jan, bl.a. bestående av två olika sorters överkast på metervara. Det ena tyget, ovan, är lapptäckesmönstrat i natur och beige toner, det är lite “lantlivsstil” över det. På bilden nedan syns den andra varianten av överkasttyg, det är naturvitt och matelasserat med ett slingrigt liljemönster. Båda tygerna är 280 cm breda, så de passar till en dubbelsäng, inget man behöver skarva på mitten m.a.o.
Metervara naturvitt överkasttyg
Muddväv och vackra damastdukar
I varuleveransen fanns också muddväv av den rätta kvalitén, dvs bomull och lycra, i färgerna svart, grått, natur och vitt. Bra att ha lite nu och då!
Riktigt intressanta var de vackra damastdukarna i vitt och grått, 350 cm långa, så de räcker till bord med iläggsskivorna ilagda. Saknar du en vacker duk till nyårfesten så finns dessa färdigsydda damastdukar i min butik på bruket. En annan fin duk man kan tänka sig till de stora kalasen är en metervara av typen “tygvaxduk”, på vitgrå botten med silverstjärnor. Den är avtorkningsbar och håller sig snygg länge. Kommer från tyggrossisten A.G. Pehrson.
Färdigsydd damastduk från Boel & Jan ab
Öppet i mellandagarna
Kom gärna förbi i mellandagarna, jag håller öppet enl. tiderna i informationsrutan i högerspalten.
Kaféet är ju också öppet 28,29, 30 dec, samma tider som Olofsfors Garn & Tyg, 11-15. Kanske du har tid med en liten garnbutiks- och fikautflykt?
Vi hörs igen på bloggen i början av nästa år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.