Olofsfors Garn & Tyg

Olofsfors Garn & Tyg och Syateljé Salomon

Olofsfors Garn & Tyg och Syateljé Salomon

Olofsfors Garn & Tyg och Syateljé Salomon

Här är vi på en nytagen bild, Åsa (längst fram) som skräddar och syr, och jag, Gertrud, som driver garn- och tygbutiken. Vi huserar båda med våra respektive företag här på Storgatan 13 i Nordmaling. Syateljé Salomon (Åsas företag) ligger längst in i butiken, där kan du få hjälp med allehanda sytjänster, alltifrån ändringar till att sy upp plagg efter egna mått. (Tel.nr till syateljén i spalten till höger)
Nyligen fick vi hem det här roliga tyget med cup cakes-motiv. Tänk vilka läckra förkläden man skulle kunna sy av det, eller kanske helt enkelt använda tyget som en uppiggande bordsduk?
  
 Fint och praktiskt är det lila picknicksetet som består av  ihopfällbar korg, kylväska och mönstrad fleecepläd med fukttät undersida. Bra att ha på strandutflykten!

Somrig löpare från Svanefors Textil

Från Svanefors Textil kommer många fina vävda löpare. Den rosarandiga längst fram är min favorit till midsommarbordet – färgerna får mig att tänka på mogna smultron på ett grässtrå…

Mandarin Petit är ett perfekt garn i 100% merceriserad bomull (27 m på st. 2½-3 ) för sommarplagg till stora och små. Den uppstickade modellen har butiken fått låna ett tag, tills lille Aron växer i den… Modellen finns med i senaste babyhäftet, 1206 Mandarin Baby.
Frostigt rosa och mörkgrönt är de nya kulörerna i Linen-familjen. Linen är fint till sommarsjalar, tröjor, mm. Här är en länk som visar en bild på en vacker rätstickad sjal i Linen. På den undre bilden syns en riktig favorit i Linen, tröjan med lång ärm och vid polokrage. Fler mönster finns i butiken!
På sybehörssidan kommer det också in nyheter emellanåt, t ex de här fina mönstrade snedslåarna.
Kan inte låta bli att dela med mig av några av min svägerskas inspirerande idéer (hoppas det är ok, Ingela!) från deras hus på landet. I sovrummet finns en annorlunda uppsättning av sänglampsarmatur – fastskruvad på en grånad plankbit från en gammal lada. En hemtrevlig pläd av färggranna virkade mormorsrutor lyser upp!  
I samma sovrum sitter den här fina hissgardinen, sydd av linnetyg (fodrad, för att minska ljusinsläppet). Den gamla grånade brädan fungerar som en enkel kornisch som döljer själva uppsättningen av hissgardinen. Jättefint tycker jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.