Olofsfors Garn & Tyg

Ott Lite , Knit Pro, Kwik Sew-mönster och påskbad!

Ott Lite , Knit Pro, Kwik Sew-mönster och påskbad!

Somrig volangkjol, med 70-talskänsla!Ett mor & dotter samarbete resulterade nyligen i denna fina volangkjol. Ingrid behövde en kjol som är lite längre att ta med på sin stundande studieresa till Albanien, ett land där klädkoden är en annan än den vi är vana vid. Så, en volangkjol i flera våder fick det bli, sydd i ett gulligt småblommigt tyg som kom med en av vårens tygleveranser. Den översta delen av kjolen sitter slätt över höftpartiet, med blixtlås i ryggen för att passformen skall bli snäv. Volangerna är tre till antalet, den nedersta är smalare för att vi tyckte det såg bättre ut. Mönstret till kjolen på bilden skapade vi själva “allteftersom”, men det finns ett mönster från Kwik Sew som är snarlikt (nr 3851 – se bilden i högerspalten, längre ned).

Ott Lite för bästa ljus!Ott Lite 3-i-ett golvlampa 24 W ger det perfekta ljuset för läsning eller hobbyarbete.

Bra läs- och arbetsljus behöver vi året om! Allra bäst ser vi i dagljus, ett ljus som OttLites lysrör och arbetslampor i det närmaste återskapar. Färgerna framträder då klarare och kontrasterna blir tydligare. Med bra belysning skonas våra ögon och vi blir mindre trötta. Titta gärna in på Janomes hemsida där Ott Lines produkter finns under en egen flik, eller kom in i butiken så kan jag visa & berätta mer om Ott Lites sortiment. Jag tar gärna hem den belysning du behöver, små bärbara bordslampor, lysrörsarmaturer eller golvlampor!

På bilden sitter min far i favoritfåtöljen och läser tidningen i Ott Lite-belysning, men här under helgen svängde barnbarnen lampan åt andra hållet, till ett bord intill, så att de fick bra ljus till påskäggsmålningen!

Sommarfräscha kuddvarTrivsamt och fräscht blir det med nya kuddvar! Just nu finns en hel del att välja på i bl.a “lantlivsstil” och marin stil. Matchande hissgardiner, gardinkappor och gardinlängder hittar man också i butiken.

Fiffigt från Knit ProKnit Pro, som i Sverige säljs via Marks & Kattens återförsäljare, har bl.a fina stickset betstående av ett antal stickspetsar som skruvas fast på kablar av olika längd, så att man enkelt skapar rundstickor av olika längd. Stickspetsarna är gjorda av ädelträ eller aluminium. Fiffigast av allt är att det också finns kopplingar (t v i bild) så att man kan skruva ihop flera kablar och få en jättelång rundsticka!

Påskbad i isvak. Brrrrr!
På Nysele var det så varmt i helgen att ungdomarna blev badsugna. Så en vak sågades upp, issörjan skottades bort och en stege ställdes i hålet. Sen var det bara att bada! Plums och plask ( och en del skrik)! Bastu med isbad är härligt!
Förhoppningsvis har ingen av badarna fått lunginflammation. (Tyvärr kunde jag själv inte delta i de kylslagna övningarna eftersom jag hade till uppgift att fotografera hela spektaklet…)

Obs. butiken har lite kortare öppettider inför valborgshelgen, se rutan överst till höger.
Törs man hoppas att valborgshelgen blir lika fin som påskhelgen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.