Olofsfors Garn & Tyg

Pepitarutigt och glenchecktyger! Och rea!

Pepitarutigt och glenchecktyger! Och rea!

Rea gardinmetervaror 15/1 – 19/2Passa på att handla gardintyger de närmaste veckorna! Fram t.o.m den 19 februari pågår butikens vinterrea på alla (förutom nya leveranser dessa veckor) gardinmetervaror! Prisnedsättningen är 25 – 50% på ordinarie priser.

I visningsrummet på entréplanet har nu jultextilierna fått ge plats åt bl.a. Spiras härliga textiltryck “Haga” och “Fasett”. En lugn och neutral gardinlängd hänger mellan “fasett” och den japaninspirerade gardinlängden. I det lilla fönstret ser man en vacker monogramkappa i s k “lantlivsstil”. På bordet nedanför ligger en bit tyg som är lite kul med mörkgrå botten och tunna färgglada slingor i cerise och ljusgult (ger en 50-talskänsla). Kuddarna som syns på bilden är av lite olika slag – kom in och titta!
En liten kuddparad på bortre hyllan i visningsrummet!

Pepitarutigt tyg !!!Jag har alltid varit svag för just pepitarutigt tyg – gärna tillsammans med något rött! Kommer ihåg en kjol jag sydde på det glamorösa 80-talet, den var av pennsmal modell och knäpptes med en lång rad knappar mitt bak. (Inte skönt att sitta på, men snitsigt värre). Vill minnas att jag bar en ljus knytblus till denna kjol, med axelvaddar. Smala kjolar är aktuellt igen – tur att tygerna är lite stretchigare nu än på 80-talet! Det pepitarutiga tyget på bilden, årets första leverans, är en kvalité av 63% polyester, 24% viscose och 3% elastan (skönt!). Tvättråd 30 grader. Pris 159:-/m.

Glencheckrutigt tyg och vintervit skjortbomullEn annan svartvit klassiker är detta glencheckrutiga tyg som har samma komposition som det pepitarutiga tyget. Priset är 160:-/m. Snygga byxor och kjolar kan man sy av tyget. Jag tror att en klassisk skjortblus skulle vara fint till glencheckrutorna. Det vita tyget på bilden är en tätslagen skjortbomull av bra kvalitet som kostar 90:-/m.

Ekologisk bambutrikåMer sytips! Ekologisk bambutrikå är ett jätteskönt material till tröjor! Den krinklade ytan ger en fin effekt.Pris 230:-/m

Glittrig svart trikå till fest!När jag funderade på vilka tyger som skulle kunna matcha till det svartvita pepitatyget råkade jag se detta lite glittriga stretchtyg som stod gömt bland fest- och baltygerna. Inte dumt alls till en enkel långärmad t-shirt! Tyget som består av polyamid, metallic och spandex är riktigt stretchigt. Tyvärr omöjligt att fotografera! Tyget är svartaste svart, men ser gråaktigt ut på bilden. Reapris 110:-/m (har kostat 175:-/m)

Mycket snö i Olofsfors!Allt är så vitt och fluffigt i Olofsfors! Jag tog en snabb fotopromenad innan jag öppnade butiken i förmiddags för att föreviga alla snöhögar. Här bakom snödrivan syns den gamla handelsboden, numera “Kulturum”, med utställning om Olofsfors bruks historia.
Mitt emot “Kulturum” ligger ett av brukets äldsta hus, med anor från slutet av 1700-talet.

Uppe på herrgårdsområdet ligger en f.d. kontorsbyggnad som kallas för “Gula Kontoret”. Här finns idag hotellrum och konferensrum. Den skottade stigen till höger leder ned till bastun. I bakgrunden syns den ståtliga hyttan där masugnen en gång stod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.