Olofsfors Garn & Tyg

Randig trikå, gardintyger, fransk öljettlängd

Randig trikå, gardintyger, fransk öljettlängd

Randig och prickig trikåOemotståndliga är dessa trikåtyger! Omedelbart kände jag en stor sylust när jag såg hallonränderna och det matchande blommiga, vävda tyget. Hittade snabbt ett mönster på leggings (Kwik Sew) och min supersax från Kai. Overlocken – min Babylock Imagine Wave stod redan framme på bordet, så det gick riktigt snabbt att klippa tyget, sy ihop grensöm och innerbensöm. Nu fattas bara att sätt i resår upptill och sy fast uppviket i benslutet, vilket jag tänkte fixa så fort jag fått ordning på resten av de nya varorna som kommit i veckan! (Har också en tanke på att sy en liten västklänning i det blommiga tyget).

“…det fladdrar till i en tyllgardin… Skir bomullsväv med rutmönster för riktigt somriga fönster!

Trådgardin med diskreta ängsblommor Lugn och ro känner man när man ser detta tyg. Ängsblommorna i mjuka färger är tryckta på en ljus trådväv av bomull/polyester.

Färgkraft i blommorna Uppfriskande färger har denna bomullsmetervara (av lite kraftigare slag) som passar både till gardiner, kuddar, väskor, förkläden mm. Det är bara att ge sig hän och sy!

ModetygerFlera packar modetyger har levererats till butiken senaste veckan. Bl.a. det vackra bomullstyget med svart och silvertryck, med lite satinyta, på bilden ovan. (Försökte vira det lite elegant på provdockan). Har också fått in en mjuk och skön lin/viskoskvalité i svart, perfekt till kjolar, klänningar och vida byxor. Till mera vardagbetonade byxor, kjolar m m rekommenderas en “byxbomull” i svart med lite elastan. Eleganta plagg syr man i svart kostymull (tunn och fiiiin) som jag precis fått in (borde ha fått den tidigare under vintern!). Många olika slags tyger är det som nyss kommit in, både av gardinmetervaror och modetyger. Det jag nämnt här är bara en bråkdel, så kom förbi och spana in!

Färdig öljettlängd i franska färger Ny och fräsch känns denna öljettlängd, 250 cm lång (tror jag det var) och 145 cm bred. Finns i dagsläget 2 st.

“Spirea” från Marks och KattensGarnnytt: Ett nytt, mjukt och ulligt, lite tunt, garn som passar till både kofta och sjal. Tre olika beskrivningar finns. Garnet finns i rosamelerat, lilamelerat, limegrönmelerat, gråblåmelerat.

Dropp,droppVåren kanske kommer ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.