Olofsfors Garn & Tyg

Sandnes Lanett, Mandarin Petit, och nya tyger!

Sandnes Lanett, Mandarin Petit, och nya tyger!

Sandnes Lanett, finaste merinoull!Sandnes garnkvalitet Lanett, 100% mjukaste merinoull, finns nu även i min butik! I första leveransen kom garn i färgställningarna ljusrosa, ljusblått, ljusgrått och naturvitt. Fler färger kommer snart! Rekommenderade stickor är 2½, masktäthet 31 m på 10cm, ca195 m/nystan à 50g. Tvättas i 40 grader. Alla babyhäften är översatta till svenska!

Sandnes Mandarin Petit, nytt häfte med fina barnplaggTröjor, klänningar, boleros, koftor mm hittar man i Sandnes senaste häfte med beskrivningar (på svenska) på barnplagg i det sköna bomullsgarnet Mandarin Petit. I butiken finns redan massor av fräscha färger att välja på i denna kvalitet och lagret fylls på allteftersom. Bilden ovan visar ett uppslag ur det nya häftet som även finns att hämta som “reklamhäfte” (bara bilder utan beskrivningsdel).

– Ett nytt häfte med beskrivningar på damplagg i Mandarin Petit (st. 3-3½) och Mandarin Classic (st. 4 ) har också precis kommit till butiken. Kom gärna in och hämta ett eget “reklamhäfte” – bättre och lättsammare kvällslektyr finns inte!

Gulliga smårosor på vaniljfärgad bottenPå tygsidan inspirerar romantiska tyger till skapande. Kanske en gullig flickklänning, en vacker volangkjol, en skön kudde eller en liten lampskärm kunde sys av detta tyg? Ja, även någon form av gardiner till ett litet sommarfönster skulle man ju kunna tänka sig…En duk? Kvalitén är 100% bomull med mjukt fall, bredd ca 150 cm, pris 129:-/m.

“Nätgardin” med linkänslaDen eleganta lingardinen (57% polyester, 36% lin, 7% bomull) är mycket svårfotograferad! Intrycket i verkligheten är ljust lingrått med diskreta ljusa längsgående ränder, men bilden visar gardinmetervaran som om den vore nästan vit, vilket inte stämmer… Tygets bredd är 150 cm och priset är 255:-/m

Japanska dockor på metervaraJapanska (eller om det är kinesiska?) dockor på tyg, det kände jag att jag absolut måste köpa in när representanten för tygleverantören visade sina prover. I cerise färgställning, klockrent! Kanske jag är lite smittad av de asiatiska influenserna som synts inom bl.a heminredning på senare tid, vad vet jag? Men glad blir jag när jag rullar ut tyget! (Bomull/polyester, ca 199:-/m, bredd ca 145 cm)

Förutom tygerna på bilderna ovan så kom ytterligare några rullar av lite annan karaktär – de lär nog läggas ut i kommande inlägg, men kom gärna in i butiken och titta på dem!

Tärnaby!För några dagar sen åkte familjen skidor i Tärnabys fantastiska backar, blåsigt var det men ändå toppenhärligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.