Olofsfors Garn & Tyg

Sirdar “Ella” glittergarn, citrustyg och härlig grön trikå

Sirdar “Ella” glittergarn, citrustyg och härlig grön trikå

Sirdar “Ella” glittergarn, citrustyg och härlig grön trikå

 Glittrigt och fint är garnet Ella från Sirdar. Kvalitén är en blandning av bomull och akryl och några procent polyester. Väldigt många av Sirdars garner är liksom “Ella” märkt “dk” vilket innebär att masktätheten är 22 maskor på st 4 (=10 cm). Fina sommarmodeller att sticka hittar man i häftet med samma namn som garnet.

Från Sirdar kommer också det supersköna garnet “Baby Bamboo” som består av 80% bambuviskos och 20% merinoull. Garnet finns i många vackra färger, har ett vackert lyster och är mjukt och behagligt. Ett perfekt garn till barn- och babyplagg av olika slag! Vårens häfte, där ett uppslag syns på bilden ovan,  heter “Sirdar 435 Beach Hut Babes”. Garnet har en stickfasthet på 22 m på stickor 4.

Lyxiga, mjuka, sköna Baby Cashmere Merino Silk är underbart att sticka i. (75% finaste merinoull, 20 % silke, 5 % kashmir, tvätt 40 grader). Garnet, som är spunnet i Italien, är skonsamt och skönt mot babyns hud.

Många fina stickböcker finns till Sirdar-, Snuggly- och Sublimegarnerna, men även en hel del gratis beskrivningar. Klicka in dig på Tee Tees hemsida, sök under “gratis mönster” (det finns jättemycket fint att välja på, i många olika garnkvaliteter). Tee Tee gör även en egen sticktidning i nätformat som du kan prenumerera på helt gratis, information om hur du prenumererar på den hittar du också på hemsidan. Här är länken till Tee Tee igen.

Det är så roligt med alla nya tyger i härliga färger och mönster som kommit här under våren! Man blir inspirerad att sy allt möjligt, men för att det ska gå fort kanske man väljer en kudde…Det mest uppfriskande tyget i butiken just nu är antagligen “citrustyget”. En riktig vitaminkälla för hemmet!

(F ö råkade vi för några dagar sedan se en Hemnet-annons där ett vackert hus som var till salu hade en snygg gardinkappa i det fina köket, sydd i “citrustyget”.)

Uppiggad blir man också av den läckra gröna färgen i denna bomullsjersey (med elastan). Trikån som kommer från Tyskland är av mycket hög kvalité och blir bra till barnkläder av olika slag. Tröjor, mössor, leggings…Eller så syr man ett tufft linne till sig själv!

Det omtyckta “pippimönstret” finns nu även på metervara! Kvalitén är kraftig, “indisk” bomull, så den är perfekt att använda till heminredningsprojekt. Kuddar, överkast, sofflocksöverdrag…Den blå/röd/vit randiga metervaran är också trevlig och mycket användbar i sommarhemmet.

 Fredag 3 maj och lördag 4 maj är det traditionell “Våryra” i Nordmaling. De flesta av butikerna på orten deltar i detta trivsamma evenemang med extraerbjudanden och lotter (1 lott per 100kr som du handlar för) med möjlighet till fina vinster! Hos Olofsfors Garn & Tyg gäller 25% rabatt på alla löpare och hissgardiner i butiken (från Svanefors m fl leverantörer), erbjudandet gäller hela veckan fram t o m 4 maj. (Lotter bara på fredag och lördag).
Hoppas du har möjlighet att komma förbi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.