Olofsfors Garn & Tyg

Sirdar Snuggly Baby Bamboo, Sirdar Sublime Merino, Austerman Step 6

Sirdar Snuggly Baby Bamboo, Sirdar Sublime Merino, Austerman Step 6

Sirdar Snuggly Baby Bamboo – skönt och läckert!
Arbetslivet inom garn- och tygbranschen är som bäst när man får packa upp nya garn- och tygleveranser. Man kommer aldrig riktigt ihåg vad man beställde, så det är alltid spännande att öppna kartongerna. Häromdagen fick jag (fick och fick, en faktura fanns ju med förvisso…) underbara garner och inspirerande häften från Sirdar. Baby Bamboo är en härlig vårkvalitet i syrliga karamellfärger. Sirdar har ett fint mönsterhäfte för detta bambugarn med beskrivningar till barntröjor, mössor, mm.

Kortärmad babykofta i Sirdar Baby Bamboo
(bild från Sirdars häfte Baby Bamboo)

“Beanie” for boys i Baby Bamboo från Sirdar
(bild från Sirdars häfte Baby Bamboo)
Mössa med häng – det är vårmodet även för de små! I en del beskrivningar kallas den här mösstypen för “hiphop” mössa, hos Sirdar kallar man den för “beanie”. Man får anta att namnet är sprunget ur det engelska ordet “bean”, böna, då mössans form med lite fantasi kan påminna om bönans. (Min gissning i alla fall). “Coolare” mössa finns inte i dagsläget. Det är häng som gäller på allt från OS-mössor till babymössor.

Austermann Step 6 med aloe vera och jojoba olja
Ett hälsosockgarn i vårens varma färger fanns även i lådan. Austermann Step 6 innehåller aloevera och jojobaolja som är välgörande för huden. Skönt att sticka i också, har man lite torra händer så “smörjer” garnet huden under stickandet! Detta garn är lite tjockare än de Austermanngarner jag har hemma sedan tidigare. Austerman Step 6 stickas på st 3 – 3,5 och kan tvättas i 40 grader.

Sirdar Sublime Merino Silk – mjukare än mjukt
Sirdars babyhäften har verkligen jättesöta modeller på babyplagg. Sjömanskoftan på bilden ovan är bara ett exempel. Sirdar Sublime Merino Silk innehåller mjuk merinoull, silke och kashmir! Ja, det är ett garn utöver det vanliga, lite lyxigare kan man nog säga.

Små ballerinatofflor i Sirdar Sublime Merino
(bild från Sirdars häfte Sublime )
Sötare än sött! För riktigt små fötter. Dessa tofflor finns också i samma häfte som beskrivningen till sjömanskoftan.

Ja, detta var lite av veckans garnnyheter. För övrigt hade jag igår besök av två representanter för olika tygleverantörer. På förmiddagen kom Annelioch visade mig tyger från Spiras vårkollektion och från Karlsro väveri. Här blev det beställt både det ena och det andra! Jeanette kom på eftermiddagen och visade mig modetyger från Stoffe Swafing (beställde bl.a. randig velour till barnkläder) och knappar från Malmö Centralmagasin (som jag också beställde en del av). När leveranserna kommer så meddelar jag detta här på bloggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.