Olofsfors Garn & Tyg

Sirdar Summer Stripes, Baby Bamboo. Bretagne!

Sirdar Summer Stripes, Baby Bamboo. Bretagne!

Nytt från Sirdar – Summer Stripes!Sommarläckra enkla toppar stickar man snabbt (relativt) av Sirdars nya garnkvalité “Summer Stripes” som är en blandning av 60 % bomull och 40% akryl. Det nya stickhäftet “Summer Safari” innehåller många fina korta koftor och enkla toppar. Några av dem är lite 80-talsinspirerade tycker jag. Garnets melering är väldigt speciell, färgfälten är bredare och liksom flikar ut sig in i varandra i nyansövergångarna. Masktäthet 22m, stickor 4 rekommenderas.

Sirdar Baby BambooHar du hunnit upptäcka Sirdar Baby Bamboo än? Detta garn är mjukt och följsamt och har ett mycket fint lyster. Nu har jag fått in lite mer av den populära rosa färgen samt även nystan i naturvitt och ljusgrönt. Små plagg kan man gärna sticka på Marks & Kattens korta och sköna eko-stickor i bokträ. Masktätheten är 22 m, rekommenderade stickor är nr 4.

Resan till underbara Bretagne!Strandpromenaden i Saint Malo, Bretagne, Frankrike.

Förra helgen kom vi fyra vänner äntligen iväg på den sedan länge planerade resan till Bretagne. Under några intensiva dagar hann vi uppleva några olika platser, St Malo, Mont St Michel, Dinan, Josselin, Carnac och Vannes, i denna fantastiska region. Bara trevliga människor träffade vi på, gräset var grönt, rosor blommade vid stenväggarna i de gamla medeltida städerna, ljuset i dessa kustområden var intensivt och energigivande, efterrätterna bara för goda…kort sagt, vi hade inget att klaga på! Till Bretagne vill jag återvända! Stranden nedanför hotellet i St. Malo. Tidvattnet håller på att dra sig tillbaka.

Chambres d’hôtes, Kerimel, Ploemel (alldeles nära Carnac)Värden på språng. I denna byggnad fanns flera fina gästrum.

I Kerimel, mitt ute på landet, bodde vi i på ett s k “chambres ‘hôtes”(bed and breakfast), d v s rum som hyrs ut av privatpersoner. Värden, Nicolas Malherbe, hyrde ut de mest trivsamma och fräscha rum man kan tänka sig i sin ombyggda f.d. ladugård. Nicolas rörelse har en ekologisk och klimatvänlig prägel, vilket märktes genom t.ex frukostbordets utbud av hemmagjorda marmelader och youghurt, bröd bakat på ekologiskt mjöl, solpaneler för varmvattenuppvärmning, handdukar i ekologisk bomull etc. Övernattningen i denna lantliga och sköna atmosfär blev en av resans höjdpunkter.Kerimel. Vi fick tillgång till köket när vi skulle laga vår egen middag som vi sen dukade upp i frukostmatsalen.

ResesällskapetÄnnu ett “pâtisserie” har besökts av de tre macarons-experterna.

MedeltidsstädernaKorsvirkeshus i Vannes.

Bretagne har många medeltidsstäder (bl a St Malo, Dinan, Josselin, Vannes) som har en gammal stadskärna innanför en ringmur. Vannes, som var vår sista anhalt, hade fina gamla korsvirkeshus och kullerstensgator. Vi hade valt att bo i Vannes sista natten eftersom man kunde åka TGV (snabbtåg) härifrån på morgonen till flygplatsen, Charles de Gaulle/Paris, varifrån det fungerade bra att flyga hem på måndagseftermiddagen.

Åter till bruket!
Tack och lov så börjar det grönska så smått i Olofsfors också. Tur det, för nu vill jag att det skall vara lika grönt här hemma som det var i Bretagne!

Rosorna klänger inte precis efter väggarna ännu (om de någonsin gör det i våra trakter…), men blomsituationen känns lite bättre efter att jag planterat några penséer, inköpta på trevliga Blomboden i Nordmaling, i min mormors gamla tvättbalja. Det är behändigt med en rabatt som man kan flytta runt, just nu står den framför butiksentrén där jag hoppas att blommorna är någorlunda skyddade från ev. frost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.