Olofsfors Garn & Tyg

Sommarens snyggaste kofta

Sommarens snyggaste kofta

Elegant koftjacka i Savanna från Schoeller & StahlStrax före påskhelgen kom en spännande låda från Tekstiiliteollisuus som är en garngrossist (huvudkontor i Finland) som marknadsför kvalitetsgarner från flera olika tillverkare, bl.a Sirdar, Austerman och Schoeller & Stahl. De har även fina garner under eget varumärke, Tekstiiliteollisuus. Två nya spännande garnkvalitéer fanns i sändningen, “Savanna” och “Cotton Mix”. Den snygga koftan på bilden ovan är stickad i det vackra melerade garnet “Savanna”, från Schoeller & Stahl. Kvalitén är en blandning av viskos och bomull vilket gör garnet skönt och följsamt. F.n. finns tre fina beskrivningar på koftor och två färgställningar på garnet, beigemelerat eller gråblåmelerat.

Sticka snabbt en sportig tröja i Cotton Mix (Schoeller & Stahl)Cotton mix (bomull/akryl) finns hemma i flera färger, vitt, svart, beige, blått och cerise. Garnet är lite grövre, stickas på stickor 5 – 5½ om jag minns rätt. Olika beskrivningar finns på tröjor och koftor.

Randig plysch (velour) och ekologisk bambutrikå
Flera nya modetyger har kommit in – bl.a två randiga plyschtyger med retrokänsla, i grått/brunt/vitt och rosa/grått/vitt. Till de randiga tygerna matchar den ekologiska bambutrikån fint. Se närbild på bambutrikån och de snygga knapparna på bilden här nedan: Bambutrikån har “skrynkelutseende”, vilket jag var lite tveksam till när jag beställde. Men, det visade sig vara riktigt fint med skrynklor jämnt utspridda över tyget. Ser en välsydd t-shirt med denna struktur framför mig…Kanske man lämnar kanterna råa, eller syr med smal overlock som gör en vågkant?

Fräscht sommartyg i bomullMöjligheternas sommartyg – hur fint blir det inte hemma eller i stugan med en kudde eller gardinlängder av detta tyg?

PåskspänningHoppas ni alla haft en skön påskhelg! För egen del firades påsk med familj och släkt i den södra delen av Storumans kommun. Solen värmde både oss och även taken, så pass att snömassorna på uthusets vindskupor synligt började röra sig så sakteliga. Fram med kameran!
Poff! Där kom snöblocket!
Vi väntade och väntade…sen lät det swooosch, poff. Jag hann knäppa! Min första bild av fallande snöblock! (Sen var det mycket snö att skotta undan…) Nu är påskledigheten över och jag finns på plats i affären igen. Välkommen upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.