Olofsfors Garn & Tyg

Spidermantyg, stickat kuddvar, retrotyg, fusklamm m m

Spidermantyg, stickat kuddvar, retrotyg, fusklamm m m

Spidermantyg
Nu har han kommit till butiken, Spiderman! På metervara som blir perfekt till gardiner. Förutom spidermantyget så har det kommit en hel del andra nya metervaror, t ex retrotygerna som syns på bilden här nedan.Tyget till vänster i sköna färger heter höstlöv och känns lite 50-talsinspirerat liksom de två till höger i gult och brunt som matchar varandra. Tygerna borde givetvis ses utrullade och upphängda, men tyvärr hann jag bara med en snabbfotografering inför detta blogginlägg. Kanske går det att hålla huvudet på sned när man tittar på bilden och tänka sig mönstret i en vertikal riktning… 🙂

FusklammpälsEn vara som jag haft i butiken till och från är fuskpälsen som påminner om fårskinn. Nu har jag äntligen fått hem mera av detta! Tyget som är av akryl blir fint att klä sittpuffar eller sofflock med. Läckert också som kuddvar.

Stickade kuddvar
Stickade kuddar ser väldigt hemtrevligt ut! Här är ett fint flätstickat kuddvar i bomullsgarn. Kuddar kan man för övrigt inte få för mycket av, tur det för det är svårt att motstå alla frestelser som finns ute i butikerna i dessa dagar. Här nedan visas några av nyheterna som jag nyss fått hem.

Kuddvar Rive Gauche Paris och mormorsdukLantlivskänsla på Parisiskt vis får man av den gulliga kudden med röda rosor på linfärgat tyg. Kuddvaret finns även i en lila färgställning, i stil med lampskärmen som visas längre ned. Under kudden syns “mormorsduken”, precis en sån som man ska ha när kaffeservisen tas fram och sju sorters kakor skall avnjutas. Matchande gardinkappa med samma typ av beigeguldiga broderade blommor finns i samma kollektion. (Kommer från tyggrossisten Boel & Jan som är något av experter på vackra “lantlivstextilier”)

Färgstark kudde i cerise och gröntGlad blir man av att se den knallrosa kudden med broderi i grönt och lilarosa. Önskar man ännu mer färg i höstmörkret så finns det läckra hissgardiner med broderier i samma pigga ceriserosa kulör. Intill den rosa kudden ligger en rund mormorskudde i lila sammetstyg.

Upplysning om flytt av Olofsfors Garn & TygI slutet av denna månad flyttar jag till Nordmaling, där jag tar över fd Sytex, textilbutiken på Storgatan. (För utsocknes kan berättas att Nordmaling är centrum i vår kommun med många fina butiker, beläget ca 5 km från kulturpärlan Olofsfors Bruk där jag haft min verksamhet i fyra år).

Just nu pågår renovering av fd Sytex-lokalerna, som är mycket större än de jag har här på bruket, så där är det stängt några veckor. Förhoppningen är att kunna öppna den nya butiken, OlofsforsGarn & Tyg AB, i Nordmaling ca 28-29 oktober.

Fram till och med lördag 22 oktober så finns jag som vanligt här på Olofsfors Bruk. Välkommen upp och titta på höstens garn- och tygnyheter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.