Olofsfors Garn & Tyg

Stickade mössor!

Stickade mössor!

Stickade mössor!

Veckad mössa i Eco Ull från Marks & Kattens“Stickade mössor” är just nu utställningstemat för det ena av butikens två skyltfönster. På bilden ovan syns den intressanta skapelsen “veckad mössa i Eco Ull” som man kan dra ned ordentligt över öronen när det blåser snålt i januari. Beskrivningen till denna och många andra vackra plagg finns i boken Stickat i ekologisk ull av Ingalill Johansson.Kom in, titta och inspireras av alla mössor! Här syns fler modeller i skyltfönstret, t ex den grå ribbstickade herrmössan i garnkvalitén Alfa från Sandnes Garn och den vinröda baskern (med blomma på sidan som ej syns i bild) i ullbouclé “wooly merino” från Sirdar.

Färggrann öronlappsmössa i Indie (Sirdar) och hängmössa i Carolina Fantasi (Marks & Kattens)En värmande mössa med öronlappar kan man sticka av garnet “Indie” från Sirdar.(Fort går det med stora stickor). Indiegarnet finns i flera färgställningar och fina beskrivningar finns i Sirdars häfte Indie Knits.

Vårens hemtextilButikens andra skyltfönster har temat “hemtexil med vår/vinterkänsla”. Metervaran “brevkort” (som här är upphängd som en gardinlängd) går i naturvitt, lila, svart och beige. En lila puffkudde i sammet (färdigsytt) passar fint ihop med gardinen liksom lampskärmen och kudden med små lila penséer på linfärgad botten. Allt kommer ifrån Boel & Jan ab.

I butikshyllorna har jultexilen fått lämna plats för vinter- och vårgardiner i form av färdigsydda längder, kappor och paneler. På det stora tygbordet finns många metervaror att välja bland – för att sy upp själv eller låta sy upp. De första leveranserna från säsongen 2012 väntas komma in under de närmaste veckorna.

Blixtlås av alla sorter!Olofsfors Garn& Tyg har ett stort urval av blixtlås.Delbara till jackor, en-vägs eller tvåvägs, extra starka till arbetsjackor, gylflås, klänningslås, “osynliga blixtlås”m m. Fråga i kassan, så hämtar vi det rätta låset till dig! Vi är även återförsäljare av en fiffig uppfinning som heter “Zlide-on”, som är en löpare som man kan klicka fast på sitt gamla lås och som gör att man i många fall inte behöver byta ut hela blixtlåset, bara löparen!

Äntligen riktig vinter!I helgen öppnade skidbacken Ålidbergets skidanläggning till mångas stora glädje. Trots att Nordmalings kommun ligger vid kusten så har vi ändå tillgång till härliga skidbackar på nära håll.
Om du ännu inte besökt Ålidberget, välkommen hit! Backen är öppen på helger, onsdagkvällar och under sportlovet. Sök på facebook efter sidan “Ålidbergets skidanläggning”, där finns alltid uppdaterad information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.