Olofsfors Garn & Tyg

Stickkafé säsongsstart 22 september!

Stickkafé säsongsstart 22 september!

Sett på Formex – stickade sittpuffar och plädar!Utifall någon saknar stickprojekt till stickkaféet nu på torsdag, 22 sep – kanske en sittpuff kunde vara något? Eller varför inte knåpa ihop en rejäl flätstickad pläd att ha i soffan? (Stickornas storlek okänd…)
På Formexmässan visades stickat även i inredningssammanhang. Men allt som ser ut som stickat är inte stickat! Oddbirds kudde, som ligger på stolen, är sydd av ett tyg, fototryck skulle jag tro, som visar ett vackert spetsmönster. Mycket läcker!

Dagens händelse i butiken – besök av Birgitta från Sandnes Garn!Idag, tisdag, kom Birgitta på besök hos mig i butiken för att berätta om höstens nyheter från Sandnes Garn. På bilden syns en mjuk babyfilt som är virkad i Duo, ett garn som består av 55% ull och 45% bomull, stickfasthet 22 m på stickor 4. I några av höstens nya häften finns fina modeller stickade i Duo, bl a den fina koftan som Birgitta har på sig härovan, och andra tröjor för Länkbarn, dam och herr.
Sötaste babykoftan är också stickad i Duo, i en vacker puderrosa färg med beigebruna virkade kanter. Den grå flickklänningen, som ligger under koftan, är ytterligare ett plagg stickat i Duo.
Ja, som ni förstår var jag tvungen att beställa hem ett antal nyanser av detta garn – det är så härligt! (Garnet är en tjockare “släkting” till omtyckta mini Duett som är en blandning av bomull/ull)
Fritidsgarn har utökats med lite nya färgställningar. Som jag minns så beställde jag hem den grönturkosmelerade nyansen och den rosablåorangegula färgställningen.

Kuddstopp – en hel kartong full!Ovanligt lätt för sin storlek var den stora kartongen jag fick i förra veckan – ut ur den fluffade det upp påsar med kuddstopp à 250 g. Fint att använd som fyllning till små stickade figurer, hemsydda kuddar mm.

Glöm inte byta nål i symaskinen!Tänk på att byta nål i symaskinen allt som oftast – eller åtminstone kolla om den nål du använder är hel och fin! Känns nålen det minsta “raspig” när du känner på den är det antagligen helt rätt att sätta in en ny nål i maskinen. Välj nål efter syprojekt – nr 70 som är tunn och fin passar till fina klänningstyger och liknande, nummer 80 till normaltjocka tyger, nr 90-100 till kraftiga jeanstyger. Snygg midjefåll och ärmfåll får man om man använder en tvillingnål – perfekt för trikåtyger eftersom dubbelsömmen blir elastisk.

Björnbärstyget som syns i bild är ett s k “amerikanskt lapptäckestyg” som finns i butiken. Den beigefärgade spetsen är ny och har placerats i lådan för spetsar – den som står ovanpå trådskåpet.

Hoppas vi ses på stickkafé på torsdag! (Föranmälan som vanligt till Kafé Anno 1762 eller till Olofsfors Garn & Tyg).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.