Olofsfors Garn & Tyg

Svart galon och skira tyger

Svart galon och skira tyger

Skirt till sommarklänningarÅh, så fina modetyger jag har fått i veckan, tunna klänningstyger, bomullsbrodyr, lapptäckstyg, barntyger och svart galon! Den böljande, lätt genomskinliga, metervaran på bilden ovan finns i två färgställningar, blått och gult. Kvalitén är 70% polyester, 30 % viscose. Bredden är 135 cm och priset 169:-/m.

Vit bomullsbrodyr, blommig “bäckebölja”, 50-talsmönstratTygerna i denna sändning kommer från Tyskland och är av hög kvalitet. Den vackra bomullsbrodyren ligger på 135 cm bredd och kostar 175:-/m. Tänk sommarklänning med smala axelband och romantiska blusar…På bilden syns också ett 50-talsinspirerat bomullstyg (110:-/m) och ett kräppat (“bäckebölja”) bomullstyg, mönstrat med små gröna blommor (145:-/m).

Björnbärstyg och orange barntygDet gick inte att motstå det mörklila björnbärstyget (bredd 112 cm, bomull, 179:-/m) som ingick i en kollektion amerikanska lapptäckstyger där mönstermotiven var lite olika frukter, bär eller grönsaker. Det orangea “krumelurtyget” kändes också som ett “måste ha” med sitt skojiga mönster på en härligt orange botten (bredd 140 cm, bomull, pris 100:-/m).

Svart “galon” till skoterdynor, väskor mmNu och då har jag fått frågan om jag har svart, kraftigt konstläder “typ galon”. Nu har jag det! Bredden är 135 cm och kompositionen är 60% PVC och 40% polyester, pris 135:-/m. “Galon” (eller heter det nåt annat nuförtiden?) är perfekt att laga t.ex en skoterdyna med eller kanske använda som väskbotten, förstärkningar m m. Det går lätt att sy i kvalitén, men om man syr från rätsidan (skinnsidan) så är det lämpligt att använda en glidfot i symaskinen (har hört att man även kan prova att sätta en tejpbit under pressarfoten för att den inte skall suga fast, men har inte hunnit testa detta, kanske nån vet?)

Mer tyginspiration kan du få om du läser Kafe Annos blogginlägg från den 20 februari – så vackra bilder av tyger som presenteras där har jag då aldrig sett! Egentligen behöver man inte sy nåt av tyger, man kan bara vika ihop dem snyggt och trava dem vackert i rätta färgkombinerade högar…Sen är det bara att njuta av åsynen!

Tovade sittunderlägg i Sandnes FritidsgarnAvslutningsvis – jag noterar att det är vinter utanför mitt fönster, nyinkomna sommartyger till trots – så jag påminner om att sittunderlägg är ett måste när du slår dig ned på vinterutflykten! Sticka sittlapparna i Fritidsgarn från Sandnes Garn och tova i tvättmaskin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.